cadillacs historie kan spores tilbage til begyndelsen af ​​det 18. århundrede. selvom busser, ridning eller gåtur var det foretrukne middel til bevægelse i disse tider, og der endnu ikke var lavet nogen biler, er det vigtigt at spore mærket til dets oprindelse. oprindelsen af ​​cadillac som den er almindeligt kendt i dag begyndte i 1701, da en gruppe franske opdagelsesrejsende ledet af le sieur antoine de la mothe cadillac rejste til de nordlige dele af USA og etablerede ville d'etroit. bosættelsen ville i sidste ende blive kendt som detroit, en blomstrende industriby, der vrimler af bilplanter og støberier.

dog ville sir cadillac ikke have nogen forbindelse til fremtiden for cadillac-bilværkstederne. dens egentlige begyndelse kan spores til midten af ​​det 19. århundrede, da en dreng ved navn henry martyn leland blev født. leland voksede op på en gård nær barton, vermont, hvor han modtog en solid arbejdsuddannelse, der lærte ham vigtigheden af ​​at udføre et job ordentligt, uanset dets betydning.

den gårdstræning, han fik, kombineret med sin forkærlighed for at forbedre arbejdsmetoderne, førte til hans vækst som ingeniør. dog ville cadillac endnu ikke fremstå som et bilmærke. i 1890 havde leland grundlagt sit eget firma i partnerskab med robert c. faulconer og norton, efter at have overbevist den tidligere om byens behov for maskinforretninger. virksomhedens ekspertiseområde var gearslibning og udvikling af specialværktøjer.

kort efter at virksomheden modtog generel kredit for kvaliteten af ​​de produkter, det markedsførte, og leland havde hævdet sig selv som en talentfuld ingeniør, skiftede man fra dampdrevne køretøjer til benzindrevne. efter arbejdet med den visionære daimler og benz i europa, gik en mand ved navn løsesum eli fra Michigan sammen med en gruppe investorer under et firma kaldet olds benzinmotor værker. deres hovedmål var at bygge en benzindrevet motor, der skulle monteres på et køretøjs chassis.

projektet var en succes, men det resulterende produkt var mangelfuld: gearene i transmissionen var for høje. gamle vendte sig til leland og faulconer for at få hjælp. de to deltog i en lige konkurrence mod dodge-brødrene, som også leverede motorer til gamle. skønt lelands i sidste ende udviklede 10,25 hk motor var bedre end for Dodge, slog de gamle det ned på grund af det høje bilsalg, som hans firma registrerede på det tidspunkt. dybest set var der ikke behov for en ny motor.

alligevel ville lelands motor snart komme i brug. kort efter ældres nægtelse af at bruge den nydesignede motor blev leland slået op af to mænd angående afvikling af et firma, der tidligere havde bygget biler. dens navn var detroit-bilfirmaet og var oprindeligt blevet omorganiseret af Henry Ford, der forlod kort efter, at virksomheden begyndte at smuldre igen. leland overtalte investorerne til at forblive i forretning og overbeviste dem om nytteværdien og vigtigheden af ​​bilindustrien i den nærmeste fremtid.

med en allerede designet motor blev leland og faulconer bragt ind, og virksomheden vedtog navnet cadillac, det af opdagelsesrejsende, der havde grundlagt byen for over to århundreder siden. cadillac-våbenskjoldet blev vedtaget som virksomhedens nye logo, og babyfirmaet ville stadig modtage international anerkendelse for sine biler.

lelands motorer havde allerede fået påskønnelse og var nogle af de mest nøjagtigt byggede enheder af tiden. faktisk ikke kun motorerne var pålidelige og bygget med præcis præcision, men de var også meget alsidige og med succes taget hensyn til behovet for udskiftelighed. denne funktion har skaffet cadillac dewer-trofæet, hvilket er første gang, da en sådan pris blev overdraget til en amerikansk bilproducent.

senere ville cadillac være en del af en større enhed, det generelle motorselskab, dernæst drives af william crapo durant - som betalte $ 4,5 mio kontant for at leland's selskab skulle fusionere med gm. fra dette tidspunkt ville flere modeller blive udviklet og komme i produktion ved landets afgang i 1917.

Brougham, Fleetwood, Deville og Eldorado er nogle af de mest berømte modeller, der er bygget af GM's vidunderlige gren. dets præstationer varierer fra hastighedsrekord på amerikansk territorium til tekniske forbedringer, der var en premiere for bilindustrien. for eksempel introducerede cadillac det revolutionerende elektriske belysnings- og tændingsdelco-system som standardudstyr på deres biler samt prale af verdens første uafhængige frontaffjedring på hele sin bilserie i 1934.

lukkede kølesystemer, elektroniske indsprøjtningssystemer og katalysatorer er også blandt den lange liste over først-til-gjort-ting, der er introduceret af cadillac i USA. på trods af den lave modtagelse af mærket i europa er cadillac fortsat en af ​​de store klassikere i udlandet og kan stadig prale af en privilegeret status blandt amerikanske bilproducenter. når alt kommer til alt er det et brand dybt rodfæstet i adelsgrunde.