fisker automobile handler om en mand med en plan - henrik fisker, der annoncerede sit upstart-firma i 2007. mister fisker gjorde sig berømt som ledende designer for aston martin, og efter at have forladt ejere ford, grundlagde han et eget coachbuilding-firma i begyndelsen af ​​2005. hans første biler var ombyggede versioner af bmw 6-serie coupe og mercedes benz sl 55 amg.

inden 2007 havde et firma kaldet kvanteteknologier udviklet et elektrisk køretøjssystem med udvidet rækkevidde til militære applikationer, som de ønskede at sætte i civiltjeneste. fisker havde perfektioneret et design til den bil, vi nu kender som karma, og havde ingen drivaggregat til det. det var en kamp i himlen, og så blev fisker automotive født i september 2007.

virksomhedens første forretningsorden var at bringe karma fire-dørs sedan konceptet til verdens opmærksomhed, og de gjorde det på 2008-detroit-biludstillingen i januar, kun fire måneder efter etableringen af ​​bilfirmaet.
men 2008 var også et år med bilkrise i Amerika, da de tre store måtte acceptere regeringsstøtte og i tilfælde af GM- og Chrysler-ejerskab. fisker udnyttede situationen og åbnede en anden facilitet i detroit.

virksomheden forventede oprindeligt at sælge karma i 2009, da produktions 2010-modellen blev vist i begyndelsen af ​​2009 i detroit. men virksomheden blev gentagne gange forsinket miljøcertificeringer, og derfor begyndte leveringerne først oktober 2011 i USA.

fremtiden bringer mange ting for fisker, herunder karma s hardtop cabriolet og surf skyde bremsen. også værd at overveje er de biler, der skal bygges ved hjælp af den mindre og mere overkommelige projekt-nina-platform. disse vil omfatte den atlantiske sedan og muligvis en coupe eller crossover.