i løbet af 70'erne begyndte GM, det typiske amerikanske bilmærke, at have problemer med salget, da oliekrisen blev intensivere. deres store gasdrivende motorer matchede ikke den europæiske og asiatiske import, og som følge heraf led virksomhedens image lidt. for at bekæmpe dette, lancerede gm et nyt mærke af biler, saturnmotorer, den 7. januar 1985. navnet blev taget fra saturnraketten, den der førte astronauterne til månen i 60'erne.

en interessant kendsgerning er repræsenteret af antallet, der startede dette firma: 99 mennesker fra alle baggrunde: design, produktion, markedsføring osv. kendt fra den dag som “99”. ok, de startede som 100, men en af ​​dem faldt tidligt, derfor 99.

produktionen af ​​saturnbiler begyndte i begyndelsen af ​​90'erne, og formålet fra starten var at efterligne udenlandske markedsføringsstrategier som de japanske for at kæmpe på det amerikanske marked. Sådanne strategier omfattede bedre kvalitetskontrol, som oversatte til bedre pålidelighed af det færdige produkt og mere kontrol for arbejderne i fabrikken.

kort efter de første biler ramte gaderne i Amerika, begynder gunstige anmeldelser at strømme ind. salget går godt, da saturnbiler begynder at tjene den ene pris efter den anden. i 1993 rapporterede saturn, at det var det første rentable år, og alt syntes at gå godt for det lille gm-ejede brand. i 1995 havde de lavet deres første million biler. et enestående træk ved saturnbiler i starten var tætte karosseripaneler (z-body), men efter 2000 blev de langsomt sat ud af produktion.

også efter 2000 gm begyndte at tage en mere aktiv interesse i saturn som en virksomhed og blandede sig med dets line-up og generelle politikker. i dag kopieres de fleste modeller i saturnopstillingen efter opelbiler, ligesom vauxhalls er i Storbritannien.

begyndende med 2003 begyndte salget af saturns at aftage, hvilket tvang GM til at gå på pension flere modeller som l- serien og ionen. seneste rapporter siger, at gm nu er på udkig efter at sælge eller endda lukke saturn for at lindre det økonomiske pres, det er under for øjeblikket.