Η ιστορία του cadillac μπορεί να εντοπιστεί στις αρχές του 18ου αιώνα. Παρόλο που οι προπονητές, η ιππασία ή το περπάτημα ήταν τα αγαπημένα μέσα κίνησης κατά τη διάρκεια εκείνων των χρόνων και δεν είχαν κατασκευαστεί ακόμη αυτοκίνητα, είναι σημαντικό να εντοπίσετε τη μάρκα στην προέλευσή της. Η γένεση του cadillac, όπως είναι ευρέως γνωστό σήμερα, ξεκίνησε το 1701, όταν μια ομάδα Γάλλων εξερευνητών με επικεφαλής τον le sieur antoine de la mothe cadillac ταξίδεψε στα βόρεια τμήματα των ΗΠΑ και ίδρυσε το ville d'etroit. Ο οικισμός τελικά θα γίνει γνωστός ως Ντιτρόιτ, μια ακμάζουσα βιομηχανική πόλη, γεμάτη εργοστάσια αυτοκινήτων και χυτήρια.

Ωστόσο, ο κύριος cadillac δεν θα είχε καμία σχέση με το μέλλον των εργαστηρίων αυτοκινήτων cadillac. Η πραγματική αρχή της μπορεί να εντοπιστεί στα μέσα του 19ου αιώνα, όταν γεννήθηκε ένα αγόρι με το όνομα henry martyn leland. Ο leland μεγάλωσε σε ένα αγρόκτημα κοντά στο barton, στο Βερμόντ, όπου έλαβε μια σταθερή εργασιακή εκπαίδευση που του δίδαξε τη σημασία της σωστής εργασίας, ανεξάρτητα από τη σημασία της.

Η αγροτική εκπαίδευση που έλαβε, σε συνδυασμό με την τάση του για βελτίωση των μεθόδων εργασίας, οδήγησε στην ανάπτυξή του ως μηχανικός. Ωστόσο, η cadillac δεν θα εμφανιζόταν ακόμη ως μάρκα αυτοκινήτων. μέχρι το 1890, ο leland είχε ιδρύσει τη δική του εταιρεία σε συνεργασία με τον robert c. faulconer και norton, αφού έπεισε τον πρώην από την ανάγκη της πόλης για πολυκαταστήματα. Ο τομέας εξειδίκευσης της εταιρείας ήταν η άλεση εργαλείων και η ανάπτυξη ειδικών εργαλείων.

Αμέσως μετά την εταιρεία που έλαβε γενική πίστωση για την ποιότητα των προϊόντων που κυκλοφόρησε και ο leland είχε ισχυριστεί ως ταλαντούχος μηχανικός, έγινε η μετάβαση από οχήματα με ατμό σε βενζινοκίνητα. Μετά το έργο του οραματιστή daimler και του benz στην Ευρώπη, ένας άντρας με το όνομα ransom eli olds από το Μίσιγκαν συνεργάστηκε με μια ομάδα επενδυτών κάτω από μια εταιρεία που ονομάζεται olds βενζινοκινητήρες. κύριος στόχος τους ήταν να κατασκευάσουν έναν βενζινοκινητήρα που θα τοποθετηθεί στο πλαίσιο ενός οχήματος.

το έργο ήταν επιτυχές, αλλά το προϊόν που προέκυψε ήταν ελαττωματικό: τα γρανάζια στο κιβώτιο ήταν πολύ δυνατά. Οι ηλικιωμένοι στράφηκαν στο leland και στο faulconer για βοήθεια. οι δύο συμμετείχαν σε ένα διαγωνισμό εναντίον των αδερφών του αποφεύγοντας που προμήθευαν επίσης κινητήρες για ηλικιωμένους. Αν και ο κινητήρας leland που αναπτύχθηκε τελικά ήταν 10,25 hp ήταν καλύτερος από αυτόν του dodge, οι olds τον απέρριψαν λόγω των υψηλών πωλήσεων αυτοκινήτων που είχε καταχωρήσει η εταιρεία του εκείνη τη στιγμή. βασικά, δεν υπήρχε ανάγκη για νέο κινητήρα.

Ακόμα, ο κινητήρας leland σύντομα θα έπρεπε να χρησιμοποιηθεί. λίγο μετά την άρνηση των ηλικιωμένων να χρησιμοποιήσουν τον καινούργιο κινητήρα, ο leland αναζητήθηκε από δύο άντρες σχετικά με την εκκαθάριση μιας εταιρείας που είχε κατασκευάσει προηγουμένως αυτοκίνητα. το όνομά του ήταν η εταιρεία αυτοκινήτων του Ντιτρόιτ και είχε αρχικά αναδιοργανωθεί από τον henry ford, ο οποίος έφυγε λίγο μετά την εταιρεία άρχισε να καταρρέει ξανά. Ο leland έπεισε τους επενδυτές να παραμείνουν στην επιχείρηση, πείθοντάς τους για τη χρησιμότητα και τη σημασία της αυτοκινητοβιομηχανίας στο εγγύς μέλλον.

με έναν κινητήρα που έχει ήδη σχεδιαστεί, ο leland και το faulconer εισήχθησαν και η εταιρεία υιοθέτησε το όνομα cadillac, αυτό του εξερευνητή που είχε ιδρύσει την πόλη πριν από δύο αιώνες. Το εθνόσημο cadillac υιοθετήθηκε ως το νέο λογότυπο της εταιρείας και η βρεφική εταιρεία θα εξακολουθούσε να λαμβάνει διεθνή αναγνώριση για τα αυτοκίνητά της.

Οι κινητήρες leland είχαν ήδη συγκεντρώσει εκτίμηση και ήταν μερικές από τις πιο ακριβείς κατασκευασμένες μονάδες της εποχής. Στην πραγματικότητα, όχι μόνο οι κινητήρες ήταν αξιόπιστοι και κατασκευασμένοι με ακρίβεια, αλλά ήταν επίσης πολύ ευέλικτοι, ικανοποιώντας επιτυχώς την ανάγκη εναλλαξιμότητας. Αυτό το χαρακτηριστικό κέρδισε το cadillac το τρόπαιο αφυδάτωσης, είναι η πρώτη φορά που ένα τέτοιο βραβείο απονεμήθηκε σε έναν αμερικανό κατασκευαστή αυτοκινήτων.

Αργότερα, η cadillac θα αποτελούσε μέρος μιας μεγαλύτερης οντότητας, της εταιρείας γενικών κινητήρων, και στη συνέχεια θα διευθύνεται από τον william crapo durant - ο οποίος πλήρωσε 4,5 εκατομμύρια δολάρια σε μετρητά για να συγχωνευθεί η εταιρεία leland με την gm. Από εκείνη τη στιγμή, αρκετά μοντέλα θα αναπτυχθούν και θα εισέλθουν στην παραγωγή με την αναχώρηση του leland το 1917.

Το brougham, το fleetwood, το deville και το eldorado είναι μερικά από τα πιο διάσημα μοντέλα που κατασκευάστηκαν από το καταπληκτικό υποκατάστημα της gm. Τα επιτεύγματά του ποικίλλουν από ρεκόρ ταχύτητας στην αμερικανική επικράτεια έως βελτιώσεις μηχανικής που ήταν μια πρεμιέρα για τον κόσμο της αυτοκινητοβιομηχανίας. Για παράδειγμα, η cadillac εισήγαγε το επαναστατικό ηλεκτρικό σύστημα φωτισμού και ανάφλεξης delco ως βασικό εξοπλισμό στα αυτοκίνητά τους, καθώς επίσης και υπερηφανεύεται για την πρώτη ανεξάρτητη μπροστινή ανάρτηση στον κόσμο σε ολόκληρη τη σειρά αυτοκινήτων του το 1934.

κλειστά συστήματα ψύξης, ηλεκτρονικά συστήματα ψεκασμού και καταλυτικοί μετατροπείς συγκαταλέγονται επίσης στον μακρύ κατάλογο των πρώτων προς τα πράγματα που εισήγαγε η cadillac στις ΗΠΑ. παρά τη χαμηλή υποδοχή της μάρκας στην Ευρώπη, το cadillac παραμένει ένα από τα σπουδαία κλασικά στο εξωτερικό, έχοντας ακόμα μια προνομιακή κατάσταση μεταξύ των αμερικανών παραγωγών αυτοκινήτων. μετά από όλα, είναι μια μάρκα βαθιά ριζωμένη σε λόγους ευγενείας