Το fisker automobile έχει να κάνει με έναν άνθρωπο με σχέδιο - ο henrik fisker, ο οποίος ανακοίνωσε την αρχική του εταιρεία το 2007. Ο κύριος fisker έκανε διάσημο όνομα για τον εαυτό του ως επικεφαλής σχεδιαστής για τον aston martin, και αφού άφησε τότε τους ιδιοκτήτες του, ίδρυσε μια δική εταιρεία προπονητών στις αρχές του 2005. Τα πρώτα του αυτοκίνητα ήταν εκ νέου αμαξώματα του bmw 6-series coupe και mercedes benz sl 55 amg.

Μέχρι το 2007, μια εταιρεία που ονομάζεται κβαντικές τεχνολογίες είχε αναπτύξει ένα σύστημα ηλεκτρικών οχημάτων μεγάλης εμβέλειας για στρατιωτικές εφαρμογές που ήθελαν να θέσουν σε πολιτική υπηρεσία. Η fisker είχε τελειοποιήσει ένα σχέδιο για το αυτοκίνητο που τώρα γνωρίζουμε ως κάρμα, και δεν είχε κινητήρα για αυτό. ήταν ένας αγώνας που έγινε στον παράδεισο και έτσι η fisker automotive γεννήθηκε τον Σεπτέμβριο του 2007.

η πρώτη σειρά επιχειρηματικών δραστηριοτήτων της εταιρείας ήταν να φέρει την ιδέα του τετράθυρου sedan karma στον κόσμο και το έκαναν στην έκθεση αυτοκινήτου του Ντιτρόιτ του 2008 τον Ιανουάριο, μόλις τέσσερις μήνες μετά την ίδρυση της εταιρείας αυτοκινήτων.
αλλά το 2008 ήταν επίσης μια χρονιά κρίσης στην αυτοκινητοβιομηχανία στην Αμερική, καθώς οι τρεις ήταν υποχρεωμένοι να δεχτούν κυβερνητική υποστήριξη, και στην περίπτωση της ιδιοκτησίας των gm και chrysler Ο fisker εκμεταλλεύτηκε την κατάσταση και άνοιξε μια δεύτερη εγκατάσταση στο Ντιτρόιτ.

αρχικά η εταιρεία αναμένεται να πουλήσει το κάρμα το 2009, καθώς το μοντέλο παραγωγής 2010 παρουσιάστηκε στις αρχές του 2009 στο Ντιτρόιτ. αλλά η εταιρεία καθυστέρησε επανειλημμένα τις περιβαλλοντικές πιστοποιήσεις και έτσι οι παραδόσεις άρχισαν μόνο τον Οκτώβριο του 2011 στις ΗΠΑ.

το μέλλον έχει πάρα πολλά πράγματα για το fisker, όπως το hardtop convertible του κάρμα και το φρένο surfing. Αξίζει επίσης να ληφθούν υπόψη τα αυτοκίνητα που θα κατασκευαστούν χρησιμοποιώντας τη μικρότερη και πιο προσιτή πλατφόρμα nina έργου. Αυτά θα περιλαμβάνουν το ατλαντικό sedan και πιθανώς ένα coupe ή crossover.