Κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του '70, η gm, η πεμπτουσία της αμερικανικής μάρκας αυτοκινήτων, άρχισε να αντιμετωπίζει προβλήματα με τις πωλήσεις καθώς η κρίση του πετρελαίου αυξήθηκε σε ένταση. οι μεγάλοι κινητήρες τους δεν ταιριάζουν με τις εισαγωγές από την Ευρώπη και την Ασία και ως αποτέλεσμα η εικόνα της εταιρείας υπέστη. Για να το καταπολεμήσουμε, η gm ξεκίνησε μια νέα μάρκα αυτοκινήτων, κινητήρες saturn, στις 7 Ιανουαρίου 1985. Το όνομα προήλθε από τον πύραυλο του Κρόνου, αυτόν που μετέφερε τους αστροναύτες στο φεγγάρι τη δεκαετία του '60.

ένα ενδιαφέρον γεγονός αντιπροσωπεύεται από τον αριθμό που ξεκίνησε αυτήν την εταιρεία: 99 άτομα από όλα τα υπόβαθρα: σχεδιασμό, παραγωγή, μάρκετινγκ κ.λπ. γνωστά από εκείνη την ημέρα ως "το 99". εντάξει, ξεκίνησαν ως 100, αλλά ένας από αυτούς έπεσε νωρίς εξ ου και το 99.

Η παραγωγή αυτοκινήτων saturn ξεκίνησε στις αρχές της δεκαετίας του '90 και ο σκοπός από το ξεκίνημα ήταν να μιμηθούν ξένες στρατηγικές μάρκετινγκ, όπως οι ιαπωνικές, προκειμένου να αγωνιστούν στην αμερικανική αγορά. Τέτοιες στρατηγικές περιελάμβαναν καλύτερο έλεγχο ποιότητας που μεταφράστηκε σε καλύτερη αξιοπιστία του τελικού προϊόντος και περισσότερο έλεγχο για τους εργαζόμενους στο εργοστάσιο.

αμέσως μετά την κυκλοφορία των πρώτων αυτοκινήτων στους δρόμους της Αμερικής, οι ευνοϊκές κριτικές ξεκινούν. Οι πωλήσεις πάνε καλά καθώς τα αυτοκίνητα saturn αρχίζουν να κερδίζουν ένα βραβείο μετά το άλλο. το 1993, ο saturn ανέφερε ότι είναι η πρώτη κερδοφόρα χρονιά και όλα φαινόταν να πάνε καλά για τη μικρή μάρκα που ανήκει στο gm. μέχρι το 1995 είχαν κάνει τα πρώτα εκατομμύρια αυτοκίνητά τους. Ένα μοναδικό χαρακτηριστικό στα αυτοκίνητα του Κρόνου στην αρχή ήταν τα πάνελ αμαξώματος (z-body), αλλά μετά το 2000, τέθηκαν αργά εκτός παραγωγής.

Επίσης μετά το 2000 gm άρχισε να ενδιαφέρεται περισσότερο για τον Κρόνο ως εταιρεία και παρενέβη στη σύνθεση και τις γενικές πολιτικές της. Σήμερα, τα περισσότερα μοντέλα της σειράς saturn αντιγράφονται μετά από αυτοκίνητα opel, όπως και τα vauxhalls στο Ηνωμένο Βασίλειο.

ξεκινώντας από το 2003, οι πωλήσεις για τους Κρόνους άρχισαν να μειώνονται, γεγονός που ανάγκασε την gm να αποσυρθεί από διάφορα μοντέλα όπως η σειρά l και το ιόν. Οι τελευταίες αναφορές αναφέρουν ότι η gm ψάχνει τώρα να πουλήσει ή ακόμα και να κλείσει τον Κρόνο για να μετριάσει την οικονομική πίεση που βρίσκεται αυτή τη στιγμή.