cadillacin historia voidaan jäljittää 1700-luvun alkuun. vaikka valmentajat, ratsastus tai kävely olivat suosituimpia liikkumisvälineitä noina aikoina eikä autoja ollut vielä tehty, on tärkeää jäljittää merkki sen alkuperään. nykyään laajalti tunnetun cadillacin synty syntyi vuonna 1701, kun ryhmä ranskalaisia ​​tutkimusmatkailijoita le sieur antoine de la mothe cadillacin johdolla matkusti Yhdysvaltojen pohjoisosiin ja perusti ville d'etroitin. siirtokunta tunnetaan lopulta nimellä detroit, kukoistava teollisuuskaupunki, joka on täynnä autolaitoksia ja valimoita.

Sir Cadillacilla ei kuitenkaan olisi mitään yhteyttä Cadillac-autokorjaamojen tulevaisuuteen. sen todellinen alku voidaan jäljittää 1800-luvun puoliväliin, jolloin syntyi poika nimeltä Henry Martyn Leland. leland kasvoi maatilalla lähellä Bartonia, Vermont, missä hän sai vankan työkoulutuksen, joka opetti hänelle, kuinka tärkeää on tehdä työ oikein, riippumatta sen tärkeydestä.

maatalouden koulutus, jonka hän sai yhdistettynä taipumukseensa parantaa työmenetelmiä, johti hänen kasvuunsa insinöörinä. Cadillacia ei kuitenkaan vielä syntyisi automerkkinä. vuoteen 1890 mennessä Leland oli perustanut oman yrityksen yhteistyössä Robert C: n kanssa. faulconer ja norton, kun he ovat vakuuttaneet entisen kaupungin tarpeesta konepajoille. yhtiön osaamisalue oli hammaspyörän hionta ja erikoistyökalujen kehittäminen.

pian sen jälkeen kun yritys sai yleisen tunnustuksen markkinoimiensa tuotteiden laadusta ja Leland oli vakuuttanut itsensä lahjakkaaksi insinööriksi, siirtyminen höyrykäyttöisistä ajoneuvoista bensiinimoottoreihin tehtiin. visionäärisen daimlerin ja benzin työn seurauksena michiganissa oleva lunnaita eli olds-niminen mies liittyi yhteen sijoittajaryhmän kanssa yrityksen nimeltä olds bensiinimoottoritehtaan alla. niiden päätavoitteena oli rakentaa bensiinikäyttöinen moottori asennettavaksi ajoneuvon alustaan.

projekti oli menestys, mutta tuloksena ollut tuote oli puutteellinen: vaihteiston vaihteet olivat liian kovia. vanhat kääntyivät lelandin ja vikakoodin puoleen. nämä kaksi osallistuivat suoraan kilpailuun väistyviä veljiä vastaan, jotka toimittivat myös moottoreita vanhuksille. Vaikka Lelandin viime kädessä kehitetty 10,25 hv: n moottori oli parempi kuin Dodge-moottori, vanhat ihmiset kieltäytyivät siitä, koska hänen yrityksensä oli tuolloin rekisteröity korkea automyynti. pohjimmiltaan uutta moottoria ei tarvittu.

silti Lelandin moottori tulisi pian käyttöön. Pian sen jälkeen, kun vanhukset kieltäytyivät käyttämästä uutta moottoria, kaksi miestä etsivät Lelandia aikaisemmin autoja rakentaneen yrityksen selvitystilasta. sen nimi oli Detroitin autoyritys ja sen oli alun perin organisoinut uudelleen Henry Ford, joka lähti pian sen jälkeen kun yritys alkoi taas murentua. leland suostutteli sijoittajat jatkamaan liiketoimintaa vakuuttamalla heidät autoteollisuuden hyödyllisyydestä ja merkityksestä lähitulevaisuudessa.

jo suunnitellulla moottorilla tuotiin leland ja faulconer, ja yritys otti nimeksi cadillac, sen tutkimusmatkailijan nimi, joka oli perustanut kaupungin yli kaksi vuosisataa sitten. cadillac-vaakuna otettiin käyttöön yrityksen uudeksi logoksi, ja vauva-yritys saisi silti kansainvälisen tunnustuksen autoistaan.

lelandin moottorit olivat jo saaneet arvostusta ja olivat eräitä ajan tarkimmin rakennettuja yksiköitä. Itse asiassa paitsi moottorit olivat luotettavia ja rakennettu tarkasti, mutta ne olivat myös erittäin monipuolisia, ja ne täyttivät onnistuneesti vaihdettavuuden tarpeen. tämä ominaisuus on ansainnut cadillacille kastepokaalin, joka oli ensimmäinen kerta, kun tällainen palkinto luovutettiin amerikkalaiselle autonvalmistajalle.

Myöhemmin cadillac olisi osa suurempaa yksikköä, General Motor Company -yhtiötä, jota sitten hoitaisi William Crapo Durant - joka maksoi 4,5 miljoonaa dollaria käteisenä Lelandin yrityksen sulautumisesta GM: ään. Siitä lähtien useita malleja kehitettäisiin ja tuotanto aloitettaisiin Lelandin lähtiessä vuonna 1917.

brougham, fleetwood, deville ja eldorado ovat tunnetuimpia malleja, jotka on rakentanut GM: n upea haara. sen saavutukset vaihtelevat nopeusennätyksistä Yhdysvaltojen alueella tekniikan parannuksiin, jotka olivat ensi-ilta autoteollisuudessa. Esimerkiksi Cadillac esitteli vallankumouksellisen sähkövalaistuksen ja sytytysdelco-järjestelmän vakiovarusteena autossaan, ja se kehui maailman ensimmäisen itsenäisen etujousituksen koko autolinjassa vuonna 1934.

suljetut jäähdytysjärjestelmät, elektroniset ruiskutusjärjestelmät ja katalysaattorit kuuluvat myös pitkään luetteloon ensimmäisistä asioista, jotka cadillac esitteli Yhdysvalloissa. huolimatta tuotemerkin heikosta vastaanottosta Euroopassa, cadillac on edelleen yksi suurimmista klassikoista ulkomailla, ja sillä on edelleen etuoikeutettu asema amerikkalaisten autonvalmistajien keskuudessa. loppujen lopuksi se on tuotemerkki, joka on juurtunut syvälle aatelistoalueisiin.