fisker auto on kyse miehestä, jolla on suunnitelma - henrik fisker, joka ilmoitti aloittavasta yrityksestä vuonna 2007. mister fisker tunnetusti teki itsestään nimensä aston martinin pääsuunnittelijaksi. alkuvuodesta 2005. Hänen ensimmäiset autonsa olivat BMW 6-sarjan coupe ja Mercedes Benz SL 55 amg korin versiot.

vuoteen 2007 mennessä yritys nimeltä kvanttiteknologia oli kehittänyt laajennetun sähköajoneuvojärjestelmän sotilassovelluksiin, jotka he halusivat ottaa siviilipalveluun. fisker oli kehittänyt mallin autolle, jonka tunnemme nyt karmana, eikä sillä ollut voimansiirtoa sille. se oli taivaassa tehty ottelu ja niin fisker automotive syntyi syyskuussa 2007.

yhtiön ensimmäinen liiketoimintamääräys oli tuoda hänelle karman neliosaisen sedan-konseptin maailman huomion, ja he tekivät niin Detroitin vuoden 2008 autonäyttelyssä tammikuussa, vain neljä kuukautta autoyrityksen perustamisen jälkeen.
mutta vuosi 2008 oli myös autokriisin vuosi Amerikassa, koska kolmen suurimman piti hyväksyä valtion tuki sekä gm: n ja chryslerin omistuksessa. fisker hyödynsi tilannetta ja avasi toisen laitoksen Detroitissa.

Alun perin yrityksen odotettiin myyvän karmaa vuonna 2009, kuten vuoden 2010 tuotanto-malli esiteltiin Detroitissa vuoden 2009 alussa. mutta yritys viivästytti toistuvasti ympäristösertifiointia, joten toimitukset alkoivat vasta lokakuussa 2011 Yhdysvalloissa.

tulevaisuudessa on paljon asioita fiskerille, mukaan lukien karman kovakantinen avoauto ja surf-ammuntajarru. Lisäksi kannattaa harkita autoja, jotka rakennetaan käyttämällä pienempää ja edullisempaa projektin Nina-alustaa. Näihin kuuluvat atlantin sedan ja mahdollisesti coupe tai crossover.