Nimetty roomalaisjumalastaan, joka tunnetaan nopeudestaan ​​ja muodikkaista siivekkäistä sandaaleistaan, tämä automerkki on ford-moottoriyhtiön aivolapsi, joka etsi auton merkkiä täyttämään aukon fordin ja lincolnin välillä niin pitkälle kuin hinta meni. nämä autot olisivat myös tyylikkäitä ja tyylikkäitä, mutta olisivat halvempia ja taloudellisempia.

nimi elohopea näyttää todellakin olevan hyvää elohopeaa, kun otetaan huomioon, että roomalaisen jumalan elohopean päätoimintalinja oli kauppa. joten voit sanoa, että antaessaan tämän nimen tuotemerkille, Ford yritti rauhoittaa jumalia ja tehdä siitä suuren autoliiketoiminnassa.

ensimmäinen malli, tietysti Fordin kehitysosaston tekemä, oli elohopea kahdeksan tai superford, jolla oli 95 hevosvoiman moottori ja jonka mallia pidettiin aikansa aerodynaamisimpana. tämä oli ensimmäinen auto, joka suunniteltiin ensin savimallilla. vuodesta 1930, kun se käynnistettiin, ja vuoteen 1938 asti tuotanto oli jo 17 000 yksikköä.

tämä radikaali tuotannon kasvu oli seurausta odottamattomasta kysynnän kasvusta, niin paljon, että vuoteen 1940 mennessä Ford yritti pysyä mukana. luvut saavuttivat 155 000 rajan. mutta melko pian asiat pysähtyivät wwii: n takia vuosina 1942 ja 1945.

vuonna 1946 tuotanto jatkui, mutta hieman muutetulla versiolla vuoden 1942 kahdeksasta mallista. vuoteen 1950 mennessä teillä liikkui miljoona elohopeaa. nyt oli aika viedä asioita eteenpäin innovatiivisesta näkökulmasta, ja siksi elohopea lanseerasi ensimmäisen automaattivaihteistonsa, Merc-o-maticin kaikissa malleissaan vuodesta 1951 lähtien. autoihin tehtiin myös muutama tyylikäs muutos, kuten “ ranskalaiset ”ajovalaisimet, jotka on valmistettu metallilevystä tai etusäleikön takana, kantopuskurit, suihkupuuhuput ja mittarimittarit.

50-luvun puolivälissä elohopea-autot olivat melkein tieliikenteen pahimpia asioita, ja osoitus tästä on se, että räätälöity elohopea oli esillä elokuvassa "kapinallinen ilman syytä", pääosissa James Dean. vuosikymmenen loppupuolella elohopea tuli myös kilparadoille.

Vuonna 1960 otettaisiin käyttöön kaksi uutta mallia: komeetta ja meteori. Vaikka komeetta oli tyylikäs kompakti, meteori oli hieman pienempi auto, mikä viittaa siihen, että Amerikka supistui. komeetta näytti voimakkuudestaan ​​daytona-moottoritien radalla, jossa se osoitti huomattavaa kestävyyttä, kun elohopea-autokanta juoksi 100 000: een keskinopeudella 105 mph. 60-luvun loppuessa kokoonpanoon lisättiin uusi malli, puuma, joka liittyi elohopeaperheeseen vuonna 1967.

70-luvun öljykriisin kohdatessa elohopea vastasi ottamalla käyttöön pienempiä, Euroopassa valmistettuja autoja, elohopea-caprin ja bobcatin. mutta se ei tarkoita, että vanhemmat mallit eivät enää myyneet. päinvastoin, uudistettu puuma xr-7 sai myynnin menemään katon läpi. elohopean myyntiluvut nousivat edelleen hyvin 80-luvulle.

80-luvulla elohopea yritti valloittaa laajemman osan markkinoista ja tuli esiin uusilla malleilla, ilveksellä ja suurella markiisilla. mutta tällä vuosikymmenellä erottuva auto on vuoden 1986 elohopea soopeli. sillä oli erittäin pieni vastuskerroin, mikä teki siitä polttoainetaloudellisen.

elohopean laajentuminen jatkui koko 90-luvun. tällä kertaa se olisi tila-auto, joka lisätään laivastoon, elohopea kyläläinen, jota seurasi pian vuonna 1997 suv vuorikiipeilijä, joka onnistui houkuttelemaan nuorempia markkinoita.

uuden vuosisadan alkaessa elohopea yritti parantaa suorituskykyä, mutta myös polttoainetehokkuutta ja päästöjä. Lisäksi pyrittäessä yhtenäistämään tuotemerkkiä, kaikki autot alkoivat jakaa tiettyjä muotoiluominaisuuksia, kuten etusäleikkö ja päivitetyt merkinnät. tämän ajanjakson uusiin malleihin kuuluvat milan ja mariner.

Viime aikoina vaikka myynti alkoi näyttää pienemmältä, ja monet ihmiset miettivät tuotemerkin tulevaisuutta. ford hylkäsi nopeasti huhut, että se hautaisi elohopeaa, ja ilmoitti vuonna 2008 tekevänsä yrityksen osaksi pienautoja koskevaa strategiaa.