Peugeot on itse asiassa yksi vanhimmista automarkkinoista, vaikka he eivät alun perin valmistaneet autoja. Peugeot-liiketoiminta alkoi pippuri-, suola- ja kahvimyllyjen valmistajana vuonna 1842, ja tapa, jolla se päätyi autojen valmistamiseen, on varsin mielenkiintoinen: terästankojen valmistamisesta krinoliinimekkoihin muuttui sateenvarjokehykset, sitten vaijeripyörät, jotka näyttivät olevan vain luonnollisia askel kohti polkupyöriä. ja kerran siellä, se oli vain lyhyen matkan autoista vuosisadan vaihteessa, jolloin henkilökohtainen kuljetus oli aivan vallankumouksen keskellä.

Peugeot-nimi oli perheyritys jo 1700-luvulta lähtien. Peugeot-perheen ensimmäinen kiinnostunut autojen valmistuksesta oli armand Peugeot, ja pian tapaamisen jälkeen gottlieb daimlerin kanssa syntyi kaikkien aikojen ensimmäinen Peugeot-auto, kolmipyöräinen höyrykäyttöinen malli, joka ilmestyi ensimmäisen kerran vuonna 1889. vain vuotta myöhemmin höyryä pudotettiin bensiinin hyväksi ja kolmipyöräinen malli muuttui nelipyöräiseksi versioksi käyttäen Daimlerin lisenssillä varustettua moottoria.

lukumäärä kasvoi tasaisesti monien innovaatioiden, kuten kolmipistejousituksen, liukuvaihteiston ja ensimmäisten kumirenkaiden ansiosta. tyypin 12, kuten heitä kutsuttiin, oli jopa ilmoitettu kilpailuissa vuodesta 1894 alkaen.

vuonna 1896 Peugeot aloitti omien moottoreidensa valmistamisen, kahdeksan hevosvoiman vaakatason kaksoset. samana vuonna peugeot irtautui veljiensä ylläpitämästä emoyhtiöstä ja perusti societe anonyme des automobiles -peugeotin tehtaalla Adincourtiin. vuoteen 1899 mennessä Peugeot-autojen myynti kasvoi 300: een, mikä on melko kunnollista, kun otetaan huomioon, että tuona vuonna Ranskassa myytiin vain 1200 autoa. vuonna 1903 Peugeot lisäsi moottoripyöriä tehtaan tuotantoon.

Lyhyen ajan kuluttua kilpailusta Peugeot-auto onnistui voittamaan indianapolis 500: n jules gouxin ollessa ratissa vuonna 1913. Auton menestys johtui dohc 4 -venttiilien käyttöönotosta sylinterimoottoria kohden. sodan kynnyksellä Euroopassa Peugeot kääntyi tietysti aseiden ja sotilasajoneuvojen valmistamiseen.

sodan selviytymisen hyvä asia oli se, että autoista tuli nyt enemmän välttämättömyyksiä ja vähemmän ylellisyyttä, mikä merkitsi Peugeotin suurempaa myyntiä. vuonna 1929 esiteltiin ensimmäinen 201 malli, tapa numeroida autot, jotka ranskalainen autovalmistaja merkitsisi tavaramerkkeihin.

Selviytynyt masennuksesta yritys yritti vuonna 1933 houkutella ostajia aerodynaamisemmalla ulkonäöllä. Tuona vuonna julkaistussa mallissa oli sisäänvedettävä kova yläosa, innovaatio, jonka myös Mercedes ottaisi.

toisen maailmansodan aikana peugeot-kohtalo muuttui huonommaksi, kun sen tehtaat joutuivat rakentamaan autoja ja aseita saksalaisen sodan ponnisteluihin. sodan loppuun mennessä kasvit pommitettiin voimakkaasti ja tarvitsivat korjauksia. se veisi yrityksen vuoteen 1948 jatkamaan autojen tuotantoa 203-mallilla.

tämä oli vasta alkua, kun pininfarinan uusi italialaisten mallien sarja valmistui kokoonpanoon. Näiden autojen menestys sai Peugeotin aloittamaan myynnin myös Yhdysvalloissa vuonna 1958. Tähän mennessä Peugeot aloitti yhteistyön muiden valmistajien, kuten Renault (1966) ja Volvo (1972) kanssa.

Tarjotakseen suuremman osuuden markkinoista, Peugeot osti 30% citroenista vuonna 1974, ja se otti kokonaan haltuunsa vain kahdessa vuodessa, mikä merkitsi muutosta yhtiön nimessä, nyt psa (peugeot societe anonyme). tämä kumppanuus tarkoitti sitä, että nämä kaksi tuotemerkkiä voisivat hyödyntää toistensa teknisiä saavutuksia, mutta säilyttää itsenäisyytensä suunnittelun kannalta.

psa-ryhmän edelleen laajentuminen näki eurooppalaisen chrysler-divisioonan ohittamisen vuonna 1978. Investointi osoittautui virheelliseksi, koska suurin osa chrysler-koneista oli vanhoja ja kuluneita. näitä malleja myytiin myöhemmin talbot-tuotemerkillä. kun myynti alkoi laskea, Peugeot päätti vetää pistokkeen kaikkiin malleihin lukuun ottamatta arizonaa, josta tuli 309 vuonna 1986.

90-luvulla Peugeot sai osan vanhasta maineestaan ​​takaisin yrityksen yleistä suuntaa koskevien virheellisten laskelmien jälkeen. nykyinen mallivalikoima pyrkii kohti ylellisempiä markkinoita, eikä kustannussäästöjä enää tehdä uhraamaan auton ulkonäköä. jotkut voitot kilpa-maailmassa, mukaan lukien rallit ja jopa kaava 1, ovat auttaneet Peugeotia myynnissä.

nyt Peugeot on kehittänyt useita uusia malleja, klassisten 200, 300, 400 ja 600 ulkopuolella. 100 ja 900 ovat täsmälleen päinvastaiset, ja 100 katselee superkompaktia aluetta, kun taas 900 ei ole budjetin ostajille. ranskalaisella autovalmistajalla on jopa hybridiauto, versio 307: stä.