70-luvulla gm: llä, pohjimmiltaan yhdysvaltalaisella automerkillä, oli vaikeuksia myynnin kanssa öljykriisin voimistuessa. niiden suuret kaasua häikäisevät moottorit eivät sopineet Euroopan ja Aasian tuontiin, minkä seurauksena yrityksen imago kärsi. Tämän torjumiseksi GM lanseerasi uuden automerkin, saturnimoottorit, 7. tammikuuta 1985. nimi otettiin saturn-raketista, joka vei astronautit kuuhun 60-luvulla.

mielenkiintoista tosiasiaa edustaa yrityksen perustaneen yrityksen lukumäärä: 99 henkilöä kaikesta taustasta: suunnittelu, tuotanto, markkinointi jne., jotka tunnetaan siitä päivästä lähtien nimellä "99". ok, he alkoivat 100: lla, mutta yksi heistä putosi aikaisin, joten 99.

saturniautojen tuotanto alkoi 90-luvun alussa, ja pääsyn tarkoitus oli jäljitellä ulkomaalaisia ​​markkinointistrategioita, kuten japanilaisia, taistellakseen Amerikan markkinoilla. tällaisiin strategioihin sisältyi parempi laadunvalvonta, mikä merkitsi lopputuotteen parempaa luotettavuutta ja tehtaan työntekijöiden hallittavuutta.

pian sen jälkeen, kun ensimmäiset autot saapuivat Amerikan kaduille, myönteiset arvostelut alkavat valua. Myynti menee hyvin ja saturniautot alkavat ansaita palkintoja toisensa jälkeen. vuonna 1993 saturnus kertoi olevan ensimmäinen kannattava vuosi ja kaikki näytti menevän hyvin pienelle GM: n omistamalle tuotemerkille. vuoteen 1995 mennessä he olivat tehneet ensimmäisen miljoonan autonsa. Saturniautojen ainutlaatuinen piirre alussa oli kolhun kestävät koripaneelit (z-runko), mutta vuoden 2000 jälkeen ne lopetettiin hitaasti tuotannosta.

myös 2000 gm: n jälkeen kiinnostus aktiivisempaan saturnukseen yrityksenä ja puuttui sen kokoonpanoon ja yleiseen politiikkaan. Nykyään useimmat saturnusmallin mallit kopioidaan opel-autojen jälkeen, aivan kuten varashallit ovat Isossa-Britanniassa.

vuodesta 2003 alkaen saturnien myynti alkoi laskea, mikä pakotti GM: n jäämään eläkkeelle useista malleista, kuten l-sarja ja ioni. Viimeisimpien raporttien mukaan GM pyrkii nyt myymään tai jopa sulkemaan saturnin lievittämään tällä hetkellä vallitsevaa taloudellista painetta.