on turvallista sanoa, että autonvalmistajat spyker ovat kulkeneet kaukana kahden veliä, amsterdamin linja-autojen rakentajia, jotka perustivat yrityksen vuonna 1898, mutta perusajatus pysyy samana: tee laadukkaita autoja, jotka ovat myös innovatiivisia.

mutta tänään tuntemamme spyker-yritys on käynyt läpi suuren muutoksen alusta alkaen. monet ihmiset eivät tiedä jacobuksen ja hendrik-jan spijkerin vuonna 1898 perustaman yrityskaupan konkurssiin vuonna 1922 huolimatta pyrkimyksistä tehdä siitä kannattava. Tästä huolimatta spyker tunnettiin tuolloin luotettavien autojen valmistamisesta, joita pidettiin "mantereen rullaluisteluina".

1903 60/80 hv oli aikanaan erittäin innovatiivinen auto, jossa oli 6-sylinterinen moottori, neliveto ja jarrut kaikissa 4 pyörässä. Toinen erittäin mielenkiintoinen keksintö oli patentoitu pölysuoja, joka asennettiin auton alle auttaakseen sitä sekoittamasta pölyä maanteillä.

spyker-autot tekivät historiaa, kun he suorittivat uuvuttavan pekin – Pariisi-maratonin ja saapuivat toiseksi. tähän mennessä yritys oli jo perustanut itselleen nimen. wwi-aikana yritys alkoi tuottaa lentokoneita ja lentokoneiden moottoreita pysyäkseen liiketoiminnassa.

sodan jälkeen autojen tuotanto jatkui, mutta spyker meni konkurssiin vuonna 1922, kun brittiläinen jakelija osti sen. lopulta, kun kaikki rahat loppuivat, tehdas sulki ovensa lopullisesti vuonna 1929. mutta tuotemerkki ja se, mitä se edusti, pysyivät syvällä autoteollisuudessa. Siksi vuosisadan vaihteessa, vuonna 2000, victor muller ja maarten de brujin perustivat uuden yrityksen, jolla oli spyker-nimi ja joka oli päättänyt jatkaa hollantilaisen autovalmistajan perintöä.

uusi spyker rakentaa räikeitä ja ylellisiä urheiluautoja, kuten c8 spyder ja c8 laviolette. tuotanto jatkui vuonna 2005 spyker c12 laturbien kanssa ja vuonna 2007 d12 ja c12 zagaton kanssa. heidän autojaan esiteltiin lyhyesti f1-radalla kaudella 207, jotka oli varustettu Ferrari-moottoreilla.