cadillac története a 18. század elejére vezethető vissza. bár az edzők, a lovaglás vagy a gyaloglás volt a legkedvezőbb mozgásmód ezekben az időkben, és még nem gyártottak autót, fontos, hogy a márkát eredetéhez vezessék. a ma széles körben ismert cadillac keletkezése 1701-ben kezdődött, amikor a francia felfedezők csoportja a le sieur antoine de la mothe cadillac vezetésével az USA északi részeire utazott és megalapította a ville d'etroit-t. a letelepedést végül detroitnak, virágzó ipari városnak hívják, amely tele van autógyárakkal és öntödékkel.

uram, cadillac azonban semmilyen kapcsolatban nem állna a cadillac autók műhelyeinek jövőjével. tényleges kezdete a 19. század közepére vezethető vissza, amikor egy Henry martyn leland nevű fiú született. leland egy vermont-i Barton melletti tanyán nőtt fel, ahol szilárd munkásképzést kapott, amely megtanította a munka megfelelő elvégzésének fontosságára, függetlenül annak fontosságától.

a tanyai képzés, amelyet a munkamódszerek javítására való hajlandóságával együtt, mérnökként való növekedéséhez vezetett. a cadillac azonban még nem jelent meg autómárkaként. 1890-re Leland megalapította saját cégét Robert c. faulconer és norton, miután meggyőzték az előbbit a város gépműhelyek iránti igényéről. a vállalat szakterülete a fogaskerékcsiszolás és a speciális szerszámok fejlesztése volt.

nem sokkal azután, hogy a társaság általános elismerést kapott az általa forgalmazott termékek minőségéért, és a Leland tehetséges mérnökként állította be magát, a gőzüzemű járművekről a benzinüzeműre váltottak. a látnok daimler és a benzin Európában végzett munkája nyomán egy michigani váltságdíj eli olds nevű férfi összefogott egy befektetői csoporttal az olds benzinmotor üzem nevű cég alatt. fő céljuk egy benzinüzemű motor felépítése volt, amelyet a jármű alvázára kell felszerelni.

a projekt sikeres volt, de a kapott termék hibás volt: a sebességváltó sebességfokozatai túl hangosak voltak. öregek fordultak segítségért farkasszemet és hibásan. a kettő egyenes versenyen indult a dodge testvérekkel szemben, akik szintén motorokat szállítottak az időseknek. bár a leland végül kifejlesztett 10,25 lóerős motorja jobb volt, mint a dodge motorja, a régi emberek a cége által akkor bejegyzett magas autók értékesítése miatt elutasították. alapvetően nem volt szükség új motorra.

ennek ellenére a Leland motorja hamarosan használatba kerül. nem sokkal azután, hogy az idősek elutasították az újonnan tervezett motor használatát, két férfi felkutatta Leland-t egy korábban autókat építő cég felszámolása kapcsán. neve detroiti autóipari társaság volt, és eredetileg Henry ford átszervezte, aki röviddel azután távozott, hogy a társaság újra szétesett. Leland meggyőzte a befektetőket, hogy maradjanak az üzleti életben, meggyőzve őket az autóipar hasznosságáról és fontosságáról a közeljövőben.

már megtervezett motorral behozták a lelandot és a faulconert, és a vállalat felvette a cadillac nevet, annak a felfedezőnek a nevét, amely két évszázaddal ezelőtt alapította a várost. a cég új emblémájaként a cadillac címer került elfogadásra, és a bébi cég továbbra is nemzetközi elismerésben részesül gépjárműveiért.

a leland motorjai már elérték az elismerést, és akkoriban a legpontosabban épített egységek voltak. valójában nemcsak a motorok voltak megbízhatóak és pontosan megépítettek, hanem rendkívül sokoldalúak is voltak, és sikeresen kielégítették a cserélhetőség igényét. ez a funkció megszerezte a cadillac számára a harmat trófeát, amikor először adtak át ilyen díjat egy amerikai autógyártónak.

később a cadillac egy nagyobb egység, az általános motoros társaság része lesz, amelyet aztán William Crapo Durant üzemeltet - aki 4,5 millió dollárt fizetett készpénzben azért, hogy a Leland cég összeolvadjon a GM-mel. ettől a ponttól kezdve 1917-ben Leland távozásával több modellt fejlesztettek ki, amelyek beléptek a gyártásba.

a brougham, a fleetwood, a deville és az eldorado a leghíresebb modellek, amelyeket a GM nagyszerű ága épít. eredményei változnak az amerikai területen elért sebességrekordtól kezdve a gépjármű-világ premierjét jelentő mérnöki fejlesztésekig. Például a cadillac alapfelszereltségként vezette be autóikba a forradalmi elektromos világítást és a gyújtáskapcsoló rendszert, valamint 1934-ben a világ első független első felfüggesztésével büszkélkedhetett a teljes gépjárművezetékén.

a zárt hűtőrendszerek, az elektronikus befecskendező rendszerek és a katalizátorok szintén szerepelnek a cadillac által bevezetett első dolgok hosszú listájában. annak ellenére, hogy a márka Európában kevéssé elfogadott, a cadillac továbbra is a tengerentúlon a nagy klasszikusok közé tartozik, és továbbra is kiváltságos státusszal büszkélkedhet az amerikai autógyártók körében. végül is ez egy nemességi alapokban mélyen gyökerező márka.