A fisker automobile egy tervvel rendelkező emberről szól - Henrik Fisker, aki 2007-ben jelentette be induló cégét. Mister Fisker híresen hírnevet szerzett magának az aston martin vezető tervezőjeként, és miután elhagyta az akkori tulajdonosokat a Fordban, saját kocsiépítő céget alapított. első autóiban a bmw 6-os kupé és a mercedes benz sl 55 amg felépítményei voltak.

2007-re a kvantum technológiák nevű vállalat kiterjesztett hatótávolságú elektromos járműrendszert dolgozott ki katonai alkalmazásokhoz, amelyeket polgári szolgálatba akartak állítani. A fisker tökéletesítette az autójának kialakítását, amelyet ma karmának ismerünk, és nem volt rá hajtóműve. a mennyben készült meccs volt, és így a fisker automotive 2007 szeptemberében született.

a vállalat első üzleti rendje az volt, hogy felhívta a világ figyelmét a karma négyajtós szedán koncepcióra, és ezt a 2008-as detroiti autókiállításon, januárban, alig négy hónappal az autóipari társaság megalapítása után tették.
de 2008 Amerikában is autóipari válság volt, mivel a három nagynak el kellett fogadnia az állami támogatást, a gm és a chrysler tulajdonjogának esetében. fisker kihasználta a helyzetet és egy második létesítményt nyitott Detroitban.

a vállalat eredetileg 2009-ben várta a karma értékesítését, mivel a 2010-es gyártási modellt 2009 elején detroitban mutatták be. de a vállalat többször elhalasztotta a környezeti tanúsítványokat, ezért a szállítások csak 2011. októberében kezdődtek meg az Egyesült Államokban.

a jövő nagyon sok dolgot rejt magában a fisker számára, beleértve a karma keménytetős kabrióját és a szörfös lövöldözős féket. érdemes megfontolni azokat az autókat is, amelyeket a kisebb és megfizethetőbb projekt nina platform segítségével kell megépíteni. ide tartozik az atlanti szedán és esetleg egy kupé vagy crossover.