nyugodtan mondhatjuk, hogy az autógyártók a spyker messze eljutottak a két testvér, amszterdami kocsiépítők eredeti ötletétől, akik még 1898-ban alapították a vállalatot, de az alapötlet változatlan: minőségi autókat készítsen, amelyek szintén innovatívak.

de a ma ismert spyker cég a kezdetektől fogva egy jelentős átalakuláson ment keresztül. nem sokan tudják, hogy a jacobus és hendrik-jan spijker által 1898-ban alapított társas vállalkozás 1922-ben csődbe ment, annak érdekében, hogy a jövedelmezővé tegyék. ennek ellenére a spyker akkoriban ismert volt arról, hogy megbízható autókat gyártott, amelyeket a „kontinens tekercsének tekintettek”.

az 1903-as 60/80 LE a maga korában nagyon innovatív autó volt, 6 hengeres motorral, négykerék-meghajtással és fékekkel mind a 4 keréken. egy másik nagyon érdekes találmány egy szabadalmaztatott porvédő volt, amelyet az autó alá szereltek annak érdekében, hogy segítsen abban, hogy por keverje a földutakon.

A spyker autók történelmet írtak, amikor teljesítették a fárasztó pekin-párizsi maratont, és a második helyre érkeztek. ekkorra a cég már nevet is hozott magának. a wwi alatt a vállalat repülőgépeket és repülőgép-hajtóműveket kezdett gyártani az üzleti életben maradás érdekében.

A háború után az autógyártás újraindult, de a spyker 1922-ben csődbe ment, egy brit forgalmazó vette meg. végül, amikor az összes pénz elfogyott, a gyár 1929.-ben végleg bezárta kapuit, de a márka és az, ami mellett állt, mélyen beágyazódott az autóiparba. ezért a századfordulón, 2000-ben a victor muller és maarten de brujin új, spyker nevet viselő céget alapítottak, amely elhatározta, hogy továbbviszi a holland autógyártó örökségét.

az új spyker mutatós és exkluzív sportautókat épít, mint a c8 spyder és a c8 laviolette. a gyártás 2005-ben folytatódott a spyker c12 laturbie-vel, 2007-ben pedig a d12 és c12 zagato-val. autóik a 207-es szezonban röviden szerepeltek az f1 körversenyen, ferrari motorokkal felszerelve.