fisker auto draait helemaal om een ​​man met een plan - henrik fisker, die zijn startende bedrijf in 2007 aankondigde. mister fisker maakte naam als hoofdontwerper voor aston martin, en nadat hij de toenmalige eigenaren Ford had verlaten, richtte hij een eigen carrosseriebedrijf op begin 2005. zijn eerste auto's waren vernieuwde versies van de BMW 6-serie coupé en de mercedes benz sl 55 amg.

tegen 2007 had een bedrijf met de naam kwantumtechnologieën een elektrisch voertuigsysteem met een groter bereik ontwikkeld voor militaire toepassingen dat ze in burgerdienst wilden stellen. fisker had een ontwerp geperfectioneerd voor de auto die we nu kennen als het karma, en had er geen aandrijflijn voor. het was een match made in heaven en dus werd fisker automotive in september 2007 geboren.

De eerste opdracht van het bedrijf was om het karma vierdeurs sedan-concept onder de aandacht van de wereld te brengen, en dat deden ze op de Detroit Auto Show in januari 2008, slechts vier maanden na de oprichting van het autobedrijf.
maar 2008 was ook een jaar van automobielcrisis in Amerika, aangezien de grote drie overheidssteun moesten accepteren, en in het geval van GM en Chrysler. fisker profiteerde van de situatie en opende een tweede vestiging in Detroit.

het bedrijf verwachtte oorspronkelijk het karma in 2009 te verkopen, aangezien het productiemodel van 2010 begin 2009 in Detroit werd getoond. maar het bedrijf liep herhaaldelijk milieucertificeringen uit, en dus begonnen de leveringen pas in oktober 2011 in de vs.

de toekomst heeft veel dingen in petto voor fisker, inclusief de hardtop-cabriolet van de karma en de surf shooting brake. Ook het overwegen waard zijn de auto's die gebouwd gaan worden met behulp van het kleinere en goedkopere project nina-platform. deze omvatten de atlantic sedan en mogelijk een coupé of crossover.