japanerne ser ut til å ha alle trekkene til ingeniør-lidenskapelige mytiske feniksfugler. etter å ha steget opp fra asken fra Hiroshima og Nagasaki andre verdenskrigs atombomber, sprang øyboerne i fullskala både indre og ytre gjenoppbyggingsprosess som senere skulle katapultere dem som en ledende styrke på det internasjonale bilmarkedet. 1986 var året da japanske ingeniører slapp løs den nydannede acuradivisjonen med firehjulede katanas mot de skrøpelige hærene fra vestlig teknologi.

kort tid etter at angrepet ble initiert, tok tidlige modeller av acura-kjøretøy raskt over store amerikanske bilandeler på veien til seier. gnisten utløste en masseteknoreligiøs konvertering blant bilkjøpere som raskt snudde seg mot de nye østlige alternativene - som nøyaktig har truffet nisje amerikanske byggere ikke hadde klart å fylle: luksusmarkedet.

acura ble født som det rike barnet til det eldre honda-farmerket og ble raskt drivkraften som ville endre kundenes oppfatning av asiatisk motorisert håndverk. pakken acura levert til oss etter at honda hadde brukt 10 ører med forskning besto av bare to modeller: legenden og integra. road-runner-paret hadde nok suksess utenlands til å tvinge konkurrerende asiatiske merker til å sende sine egne tropper til oss. dermed sendte Toyota en bølge av fiendtlig nyhet og forbedringer med deres nyopprettede luksuriøse lexus-brigade og nissan ble med på festen ved å flagre med et nytt skinnende spedbarnsmerke, infiniti.

selv om acura allerede hadde klart å integrere legenden om bedre asiatiske biler i oss forbrukerhoder gjennom den v6-drevne legendariske sedanen og den slanke, skarpe integrasjonen, var det ennå ikke å vise hele sitt arsenal. så snart 90-tallet kom, fire år etter at merket hadde nådd amerikansk territorium, ga det et knusende slag til luksuriøse sportsbilkonkurrenter: nsx. et akronym for et vitenskapsdrevet kamprop som oversatt som 'nytt sportseksperimentelt', NSX ble raskt et billigere og morsommere alternativ til dyre europeiske kolleger som de som ble levert av tyske og italienske produsenter som BMW og road-cruising og racing supremacists ferrari.

ikke bare slo NSX et svakt punkt, men det fikk også takknemlighet som den første seriens bil laget helt av aluminium. Til tross for sin tidlige suksess, gikk acura inn i mørketiden fra midten av 90-tallet som et resultat av rapporterte dårlige designvalg og manglende evne til å forynge den allerede eksisterende linjen med modeller. innen 1996 ble legenden og integra-navnene droppet og erstattet med parsimonious alfanumeriske koder som en del av en ny navngivningsnomenklatur som ville trekke hele merkevaren til en mild malstrøm av forvirring. påfølgende modellforbedringer og kvasi-subtil lexus-designforfalskning kastet acura inn i midlertidig høyde, til tross for motoroppgraderingene til mer enn 200 hk på 1996s 3,5 rl - den gjenoppfunnte legenden.

knockdown-effekten ville ikke vare lenge, ettersom begynnelsen av det 21. århundre førte acura til en ny start med introduksjonen av flere redesignede modeller, som acura 3.2 tl 1999, utviklet som en utfordrer mot konkurransens hjultropper, slik som lexus es, infiniti l30 og bmw 3-serien. til tross for at de ikke klarte å dominere fiendene, tjente 3.2 mye anerkjennelse på grunn av forbrukernes attraktivitet som var resultatet av en balansert blanding av luksus, sportslighet og konkurransedyktige priser.

i løpet av noen år tok acura suv-territorium med mdx og fortsatte å opprettholde fremveksten av sine maskiner med nye prestasjoner og raskere, bedre enheter ved de spennende fabrikkportene. faktisk leder acura for tiden en fullskala overtakelse, med merkevaren som nådde kinesiske markeder for bare to år siden og planer om å bryte inn i den tidligere Sovjetunionen innen utgangen av 2008.