dusjgeler og generelt skjønnhetsproduktmerker har en måte å henvende seg til kunder ved å stikke lyst gjennom sensoriske relaterte navn og presentasjon av deres tilbud. olfaktoriske sansestryke-balsam og beroligende nattekrem-tilnærminger med cashmere-touch er i utgangspunktet de mest brukte metodene for å formidle skjønnhet og enkel kundetilgang til dypt rotfestet sensorisk velvære, med mindre skjønnhet er smidd av stål og tusenvis av nøyaktig konstruerte deler.

biler faller utvilsomt inn i sistnevnte kategori, og hvilken bedre måte å slå minst en av de resterende tre sansene på hvis ikke de bygger et bilde av et mektig motorbrøl eller purr av en lojal sylindersekstett som er vugget under panseret på en audi-bil? audi oversettes som 'lytte' fra latin og i tillegg til å uttrykke en enstemmig akseptert lidenskap fra bilisten, det å lytte til motoren som om det var en aldri før hørt avhandling om mekanikk blandet med støyende 'deux ex machina' kommentarer og demonstrasjoner, det også markerer fødselen til audi etter horchs bortgang, det forrige navnet på selskapet som kan spores tilbake til 1899.

grunnleggeren, August Horch, ble tvunget ut av sitt eget selskap i 1909 på grunn av overtredelser av varemerker, 8 år etter at den første bilen hadde rullet ut portene til anlegget i Zwickau, Tyskland. etter å ha blitt dispensert, startet horch sitt eget selskap under samme navn, noe som førte til en god del problemer som tok slutt så snart horch innkalte til et møte i leiligheten til franz fikentscher for å diskutere saken og komme opp med et nytt navn for selskapet. Franzs sønn som studerte latin på den tiden, var den sanne utlevereren av navnet som senere ble synonymt med luksus og kvalitet. som 'horch' betyr lytte på gammelt tysk, gutten rett og slett gjorde et byttet navn med sin latinske korrespondent, 'audi', og utløste entusiasme til 'publikum' som raskt adopterte navnet.

Audi startet på det tyske markedet var høyt opplyst av utseendet på 2,6 liters motordrevne kjøretøy etterfulgt av en serie med kraftigere, som 4,7 l og gassgulping 5,7 l. etter å ha fått se firmaet hans vokse vinger, ble horch igjen i 1920, fire år før audis første 6-sylindrede modell ble bygget. i 19128 ble audi kjøpt opp av jorgen rasmussen, eier av det konkurrerende selskapet dkw.

noen år senere skjedde en fusjon mellom audi, dkw, horch og vandrer, og dermed ble autounionen dannet i 1932. de gangene krevde et nytt merke og de fire sammenlåste ringene ble født som et tegn på enhet og identitet til nydannet bilkonglomerat. teknologisk forbedring ble topprioritet som først tok form under andre verdenskrig da en pansret bil ble produsert for den tyske hæren.

imidlertid ville all fremgang snart bli bremset kraftig og til og med stoppet på grunn av tunge bomber. dessuten, så snart konflikten hadde kommet til en slutt, hadde zwickau blitt fanget i den sovjetiske okkupasjonssonen som skulle bli den tyske demokratiske republikken i 1949. ikke bare at selskapets aktivitet var i fare, men også autounionen hadde brutt opp og unionen måtte startes på nytt på nye grunner, i Ingolstadt, Bayern.

Selv om den først var svak, ville den nylig baserte fabrikken i Ingolstadt tiltrekke seg mange av de tidligere arbeidere, og konstruksjonen av totaktsmotorer ville bli gjenopptatt på en måte som ligner den på Zwickau. I 1958 hadde daimler-benz allerede skaffet hele 87% av autounionen, men investeringen ble raskt eiendom for Volkswagen, og selskapet kjøpte fabrikken og merkene i 1964.

kort tid etter eierskiftet ville totaktsmotorer bli eliminert til fordel for de mer populære og mer kundetiltalende firetaktsmotorer. dkw, det ledende merkevaren i unionen på den tiden mislyktes som et merke til tross for endringene det hadde gjort, og Volkswagen bestemte seg for å gjenopplive audi. den tidligere dkw-bygget modellen ble omdøpt som en audi og var springbrettet for merket av senere modeller som 60, 75 og 80.

etter en annen fusjon med Stuttgart-baserte bilprodusent nsu innen 1970, etablerte audi seg som et pålitelig voksende merke som senere ville bryte de tyske grensene og utvide seg til nye markeder, inkludert den nordamerikanske, hvor den fikk vanskeligheter etter utgivelsen av en partisk rapport som portretterte bilen som lidelse fra 'utilsiktet akselerasjon'. dette var forårsaket av den tette plasseringen av bremsen og akselerasjonspedalene, rett ved siden av hverandre. kort tid etter at rapporten ble utgitt, ble en brå nedgang i salget registrert som ble motvirket bare år senere med utgivelsen av a4-modellen i 1996.

som en del av en rekke vellykkede bilprodusenter har audi også høstet anerkjennelse på racerbanen med flere verdensrekordinnehaver, inkludert en for topphastighetsutholdenhet. audi har for øyeblikket en privilegert posisjon og stor markedsandel og forventes å nå produksjonsgrensen på 1 million enheter innen utgangen av dette året.