Definisjonen av luksus har kanskje ikke noe med gatene å gjøre, men paradoksalt nok kan den sees streife gjennom noen av de minst forventede stedene, skinnende felger, tre- og kromfabrikat stålmasse rullende stille gjennom betong labyrintganger. Det er en bil som passer bra med yachter og franske rivieraferier, samt ullstripedresser i new zealand og findesignede porselensknapper innebygd i solid gull.

bentley har vært en leverandør av kvalitetsutmerkede privilegerte sosiale og økonomiske regnskapsbiler siden 1919. grunnlagt av Walter Owen Bentley (1888-1971), har Bentley Motors vokst til en verdensledende bilprodusent og også et symbol på Storbritannia, samt eneste leverandør av hjul til dronningen gjennom den frigitte statslimousinen i 2002.

selskapets grunnlegger hadde først og fremst vært kjent for å designe og lage pålitelige rotasjonsmotorer som ble montert på fly under første verdenskrig, før de vellykket kom inn i auto-verdenen. før han ble beryktet med Bentley br1-flymotoren under krigen, hadde Bentley vært i samarbeid med sin bror h.m., og solgte fransk d.f.p. biler. det var i de tider han tenkte å etablere sin egen bilproduserende virksomhet.

kort tid etter at bentley-motorer ble dannet i januar 1919, "tillot" selskapet Walter Owen å stille ut et chassis med en motorreplika på London Motor Show. designen var en suksess og ordrene strømmet inn. Imidlertid klarte ikke selskapet å utføre leveransene i tide, med de første bilene som var klare for levering først i september 1921, ett år senere enn først anslått.

Selv om det hadde mange fans og hadde stor verdi på det britiske markedet, led selskapet en skjebne som ligner på aston martin, og gjennomgikk flere eierendringer og økonomiske problemer. Heldigvis nok var dets allierte hele tiden på vakt og hadde store rikdommer som de pleide å holde bentley på sporet.

bentley ble anskaffet av millionær og 'bentley boy' entusiast ulv barnato, som ble den nye eieren av selskapet i 1925. til tross for den jevne kontantstrømmen som ble brukt til å hindre at bentley-motorer skulle synke, tørket den store depresjonen ethvert ønske om dyre biler. og etterlot Bentley fattig og desorientert.

denne gangen ville det komme hjelp fra giganter fra rolls royce, som kjøpte arbeidsbutikken i 1931. Takket være 'bentley boys' klarte marken å holde seg flytende og fikk racing anerkjennelse, med barnato som deltok i le train bleu-løpet (han kjørte i trafikk fra cannes til calais og ble ferdig først). følgelig ble modellen kjent som det blå toget bentley. dessuten ville ytterligere seire bli oppnådd av Bentley i det berømte utholdenhetsløpet 24 timer med le mans, den britiske bilprodusenten som gikk seirende ut i fire påfølgende ganger, mellom 1927 og 1930.

inntil han kom inn under royce-oppfølgingen, monterte bentley en rekke motorer på bilene sine: fra den klassiske 3-liters- og 4,5-blåsemotoren Bentley til 6l eller massivt 8l mekanisk hjerte på 30-tallet. før de skilte seg med Rolls Royce-morselskapet i 1998 og flyttet til vw-området, hadde Bentley forbedret sine tilbud og teknologiske forbedringer, spesielt etter å ha blitt en egen billinje igjen på 80-tallet. modeller som typen r, s og kontinentale representerte bare en liten brøkdel av det som ville komme de neste årene. senere modeller inkluderte den vakre asurblå cabriolet, turbos sport r og s modeller og de konkurransedyktige bekkemarkene.

fra og med 1998 overtok den tyske bilprodusenten vw group som bentleys morselskap i et lønnsomt partnerskap med bmw. avtalen mellom de to delene uttalte at vw ville gjøre både Bentley og Rolls Royce-biler frem til 2002, da rettighetene til å produsere Rolls Royce-biler ville overgå helt til BMW. frem til 2003 var bmw en konstant leverandør av motorer til begge billinjene. kort tid etter BMWs tilbaketrekning, lanserte selskapet en ny modell som ville bli enda mer populær enn den asurblå: den kontinentale gt. faktisk var kravene så mange at bentley ble kjent med situasjonen fra 20-tallet, da den ikke klarte å oppfylle kravene. de nyeste modellene fra den britiske bilprodusenten inkluderer 2005 Continental Flying Spurs Saloon, 2006 azurblå cabriolet og det er kontinentale gt motstykke, og 2008 Brooklands og GT Speed ​​Coupe.