i motsetning til noen meninger, står ikke bmw for verdens beste selskaper. visstnok, er bmw-merkede biler ansett som noen av de få ingeniørformene i nærheten av perfeksjon, men bokstavene står for noe mindre støyende og mer godmodig: bayerische motoren werke eller bayerske motorverk.

hemmeligheten til deres suksess ligger ikke i presise astrologiske spådommer eller ondskapsfull og åpenbar ansettelse av bedriftsspionasje, men snarere i en dedikasjon til kvalitet og konstant jakt på fortreffelighet. i motsetning til de fleste bilprodusentene der ute, har bmw ikke fokusert på et kjøretøy som helhet, men startet fra sin primære kraftkilde, motoren, som har blitt perfeksjonert av generasjoner av ingeniører i løpet av nesten et århundre. span. 'cardio-approach' BMW resulterte i uanstendig effektive ytelsesglade motorer som bokstavelig talt raketter selskapet dannet av Karl Friedrich Rapp i oktober 1913 rett til himmelen.

rapps selskap, 'rapp-motorenwerke' - som senere skulle bli bmw - fokuserte hovedsakelig på flymotorer på grunn av den store etterspørselen på den tiden, drevet av overhengelsen av wold war i. til tross for behovet for flymotorer, klarte ikke rapp å selge kraftverkene sine på grunn av en pålitelighetsfeil forårsaket av uønskede motorvibrasjoner. hans nabo gustav otto, som også var eier av et flymotorfabrikk, hadde imidlertid stor suksess.

kamp for å holde 'rapp-motorwerke' flytende mislyktes, og innen 1916 trakk karl rapp avskjed under tyngden av de økonomiske vanskelighetene som hadde presset mot fabrikkens lunger i noen år. Som i tilfelle andre bilmerker, som Bentley eller Aston Martin, kom forventede og svært forutsigbare 'hollywoodiske' redningsmenn og avverget truslene. østerriksk triumvirat dannet av nye selskapseiere franz-josef popp og finansmann camillo castiglioni relanserte motorværket ved å overtale gustav otto til en fusjon som ville vise seg å være gjensidig gunstig. dermed ble 'bayerische flugzeug-werke' eller bfw dannet.

kort tid etter at den nye enheten ble født, ble navnet hennes til en murring av det som senere skulle bli et utrop for kvalitetsbiler: bmw. da 20-tallet kom med charleston og dens avledede bisarre motefølelse, hadde bmw allerede utviklet en rekke høyt verdsatte flymotorer som hadde høstet mange anerkjennelser - spesielt etter at den 1918-forbedrede type iiia-motoren med hell drev en biplan til imponerende høyde på 16404 fot på bare 29 minutter.

begynnelsen av 20-tallet slo også lykkelig bmw med sin fremdeles uendrede logo, og etterligner bevegelsen til en hvit propell på en himmelblå bakgrunn. mens du nyter høydene til et verdsatt og søkt merke, ble bmw brutalt trukket tilbake til jordisk eksistens når verdenskrig var over. versailles-traktaten forbød BMW å fortsette sin virksomhet, og selskapet gikk over til å produsere luftbremser for jernbanevogner.

tvunget av de versailles-pålagte forholdene, fant selskapet seg på å lete etter andre alternativer og kom snart nok til å fokusere på å utvikle motorsykkelmotorer. over en toårsperiode (fra 1920 til 1922) bygde bmw to motorsykkelmodeller, Victoria og Flink. deres suksess ble følgelig preget av byggingen av den første BMW-fabrikken, som ytterligere ville sparke merkevaren til nye høyder.

Selv om BMW motorsykler opplevde salgsproblemer på grunn av mangelfull suspensjon, klarte selskapet fortsatt å ha en konstant ledende posisjon innen luftfartsingeniør. I 1927 var selskapet den stolte innehaveren av drøyt en tredjedel av den tidenes flyrekord, med forbløffende 29 av totalt 87. Tohjulede kjøretøy ble raskt omgjort til firehjulinger i 1928, da austin-lisens- bygget dixi 3/15 rullet ut fabrikkdørene.

bare ett år senere kom bmw til overskriftene igjen, denne gangen ved å sette en ny motorsykkelhastighetsrekord gjennom sin ernst henne syklet 750 cc sykkel, som nådde hastigheten på 216,75 km / t.

svinger fra å slå verdensrekorder til ingeniørinnovasjoner, og bmw slo tyrens øye nok en gang i 1932, med lanseringen av deres nye bilmodell, 3/20 ps. den 782 cc 4-sylindrede bilen var den første uavhengig produsert av bmw. kort tid etter bølgene av anerkjennelse generert av den nye maskinen, kunngjør selskapet sin neste modell, 303 sedan, som vil gi et vedvarende trekk i alle fremtidige BMW-motorkonfigurasjoner: den 6-sylindrede.

bare år etter lanseringen av 303 i 1933, fortsatte bmw sin verdensrekord med å bryte rekorden, samtidig med begynnelsen på et nytt kapittel i sin sylinderdrevne eksistens: utviklingen av selskapets første roadster, 328-modellen (1936 ), og en rad motorsport vinner de neste to årene.

etter hvert som tiden gikk forbi, ble bmw større og større, og tok kort tid før utbruddet av wold war II flere fabrikker i nærheten av berlin. flere motorsportsgevinster skulle følge, med baron fritz huschke von kanstein som vant mille miglia-løpet på 1940-tallet.

unødvendig å nevne, kastet krigsnødvendigheter selskapet inn i produksjonspolitikk for militært utstyr igjen. til tross for den langvarige verdenskonflikten, utviklet bmw noen av sine største maskiner, for eksempel militærmotorsykkelen r57 Wehrmacht, samt jetmotoren 109-300 som var en av de første jetmotorene i verden som gikk inn i masseproduksjon.

etter å ha kommet seg etter 1944-bombingene som sterkt skadet fabrikken i München, fikk bmw tillatelse til å reparere alliert hærmotorisert utstyr på fabrikken i allach. på grunn av bmws allsidighet og behov for mekaniserte faming redskaper og reservedeler, ble den første bmw sykkelen født. kort tid etter oppstarten av det bendrevne tohjulede kjøretøyet, fikk bmw et hardt slag fra den amerikanske hæren, som hadde beordret demontering av München og allach-anleggene.

etter 5 års fravær fra den tyske industrien, kom bmw tilbake med stil. krysset havet helt til New York, startet bmw sin første motorsykkel på nesten to tiår - etter den siste på begynnelsen av 40-tallet. mer suksess ventet i køen for BMW, ettersom deres r68 motorsykkelmodell utviklet på 50-tallet raskt ble en standard-setter blant internasjonale motorsykkelprodusenter. i mellomtiden nådde en tidligere modell, r67 / 2, 100.000 terskelen i 1953.

bmw mottar ytterligere anklager i årene som kommer, ettersom den etablerer seg som en ingeniørstyrke å regne med. 1955-isetta, drevet av en motorsykkelmotor på 12/13 hk, blir en favoritt blant kundene. resultatet? Det selges over 160 000 enheter, og forvandler isettaen til et symbol på etterkrigstiden.

bortsett fra å komme med nyere modeller og bøye teknologiske forbedringer på bilene sine, hadde bmw også en privilegert posisjon blant løpsvinnere over hele verden. etter utviklingen av 507- og 600-modellene, frigjorde BMW et rop av barnslig glede, og fikk en imponerende seier i den østerrikske GP fra 1958, gjennom Ernst Hiller.

med hjelp av herbert quandt, BMW, fremdeles et aksjeselskap, blir brakt et skritt nærmere uavhengighet. eksterne tilbud om salg eller fusjon ble avvist til tross for den enorme fortjenesten en slik transaksjon ville ha ført til. 700-modellen kom inn i produksjonslinjene, sammen med r69, bmws topp motorsykkel line-up-modell.

60-tallet brakte en rekke prestasjoner med 1500- og 1600-serien, samt en rekke nye sedaner, 2500, 2800, amerikansk bavaria og 2.5 cs og 2800 cs coupé-modeller. bmw beviste nok en gang at den ikke har forlatt sin konge-av-bakke-av-racing-flekk, da den østerrikske racingføreren dieter quester scoret flere seire i formel to-serien (samt en trippel europeisk touring car champion-tittel i 1968, 1969 og 1977).

imidlertid stoppet ikke bmw der. Etter å ha gitt mye mekanisk magi til verden, gjenopptok selskapet underholdningen gjennom utvikling og avduket 2002-turbomodellen i 1973. Etter suksessen til sin tidligere flymotor er 2002-turboen en av de første turboene noensinne å komme inn masseproduksjon.

produksjonslinjer som ville bli verdensomspennende suksess, kom snart ut, som 6 og 7-serien og den nylig rekonstruerte bmw m1-modellen. på slutten av 70-tallet hadde bmw også gravd dypt inn i andre bilforbedringsrelaterte felt, og elektronikk viste seg å være den perfekte bakken for å vokse bmws neste generasjon datastyrte bilenheter. økonomisk drivstoffforskning ble deretter topprioritet. ikke bare selskapet var raskt i stand til å tilpasse seg de tiders raske tendenser, men det ble også en jevn og pålitelig leverandør av pansrede biler til forskjellige private og offentlige kunder.

racing mistet aldri fansen, derfor mistet BMW aldri entusiasmen i racing. 80-tallet markerte (endelig) BMWs engasjement i formel 1-racing. det var i 1983 at bmw fikk sin første tittel i serien, med den brasilianske føreren nelson piquet som ble konge av verdensmesterskapet i racing. samtidig gikk 5-serien inn i et nytt forbedringsstadium og fikk begavelse til 518i-motoren og den kraftige m535i. 'm' satte en ny standard i kraft og utholdenhet. m5- og m3-modellene som ble lansert i 1985 og 1986 ble følgelig med på toppen av ingeniørnøyaktighet og ekte kraft og skjønnhet blant sportsbilsentusiaster.

forskning begynte å bli sterkt forsterket og nådde nye ukjente områder gjennom sysselsetting av over 6000 mennesker. Når z1-en kom, holdt fortjenesten seg en opphopningstrend. Å ta vare på kunden og holde seg foran konkurransen var et bevis nok på at BMW hadde forvandlet seg til et ekte, modent merke. utvidelse var uunngåelig og omtrent som et stort smell, spredte BMW seg over hele verden og innviet et nytt bilanlegg i USA, nemlig i Spartanburg, South Carolina. modellene som var i produksjon på den tiden mottok langsomt turnéversjoner, noe som hjalp BMW å dekke et enda større stykke av markedet.

BMW avslørte senere z8, en etterfølger av 507, som senere kom på kino. verden var ikke nok, og det samme gjorde BMWs prestasjoner i sin egen visjon. siden 1999 har de hele tiden levert ytelsesbiler eller 'motorisert antrekk' til sine velstående kunder der ute. racing har vært en behagelig og lønnsom hobby for det tyske merket, som ble seirende i tre påfølgende sesonger fra 2005 til 2007. Bare nylig ga BMW ingeniører og designere hyllest til M1 gjennom en moderne replika av den skarpe vinklede 70-tallet. opprinnelig. Dessverre vil ikke m1 bli gjenopplivet gjennom masseproduksjon.