før han ble et varemerke for bil luksus og nyskapende ingeniørarbeid, var buick ganske glad i rørleggerfunn. født i Arbroath, Skottland, David Dunbar Buick opplevde en gjenkomst til livet i midten av 30-årene da han ble spesielt interessert i bensinmotorer. snart kastet han bort sine VVS-relaterte aktiviteter, og på 1900-tallet hadde han allerede bygget et imponerende antall motorer for oppdrett og båtbruk. Buicks lidenskap for motorer førte til at han etablerte sitt eget selskap, kalt auto-vim og power co.

imidlertid manglet dette valg av navn den kraftige resonansen til grunnleggerens navn, som raskt erstattet det innen 1903 - da selskapet festet en helt ny navneskilt på brystet: Buick Manufacturing Co. i løpet av samme år gikk selskapets hoder for å forenkle navnet ytterligere ved å slippe "produksjonen" fra etiketten.

når spørsmål om bedriftsidentitet og utseende var tilfredsstillende, begynte buick å fokusere på utvikling av bilmotorer. Vekten som buick la på arbeidet hans, ville snart lønne seg. Opprinnelsen til luftventilmotoren hadde gitt selskapet en generøs anerkjennelse.

Dette var for det meste takket være ventilens plassering, som gjorde det mulig å montere buick-motorer i trangere rom, samtidig som sjåførene fikk lett tilgang til vedlikehold - i motsetning til de fleste bilmotorene den gangen (som hadde vinkelmonterte ventiler). selv om buick og hans topp ingeniørduo, eugene richard og walter l. Marr, var vellykket med å unngå noen store vanskeligheter knyttet til motorbygging, og merket gikk inn i et stadium av sakte salgsparadoks.

slike var de økonomiske vanskelighetene som oppstod at David Buick og hans økonomiske støttespiller Benjamin Briscoe jr. i september 1903. solgte firmaet til en vognproduserende gruppe i flint, michigan, 60 miles fra detroit (det tidligere hovedkvarteret til Buick-fabrikken). Heldigvis ble Buick-anlegget helt flyttet til flint, noe som gjorde det mulig for David Buick, som hadde blitt holdt som leder, å fokusere ytterligere på sitt arbeid.

til tross for konstruksjonen fra 1904 av den første flintbuick, modellen b, var den nå ett år gamle flint-buick-fusjonen centimeter unna å slå mot hoveddelen av en metaforisk trakasserende hr. økonomiske problemer. og det gjorde det. virkningen etterlot selskapet ikke noe annet alternativ enn å søke hjelp.

james h. whiting, leder av flintvognsarbeidet, henvendte seg til william c. “Billy” durant, flint-carrage og fremtidig GM-sjef, om selskapets status. Durants nese for forretninger, så vel som hans uhyggelige intuisjon og salgsfremmende ferdigheter, ville senere dra buick fra gropene av tjære den hadde falt i, rett til prangende auto-show glamour, bleket forsiden wows og racing dominans.

selv om durant ikke var en stor bilfan, gjenkjente han umiddelbart salgspotensialet til buicks. det var dreiemomentet og den robuste fjæringen til bilene som buick hadde bygget så langt som overbeviste om at han hadde truffet gull.

takket være den lette og robuste buicks som ble påvist i fjellklatring og gjørmete terreng, bestilte durant svimlende 1000 enheter før selskapet hadde nådd 40-terskelen. Selv om en serie med produksjonsøkning beveger seg, for eksempel bygging av et nytt flintbasert anlegg og et partnerskap med charles stewart mott (akselleverandør og fremtidig GM-hode), reddet man buick fra nær utryddelse.

durant nøyde seg ikke med bare å sikre suksessen til Buick-merket og gikk lenger for å erobre racingbaner også. teamet hans, dannet av Louis Chevrolet og Wild Bob Burman (blant andre), fanget totalt 500 trofeer bare mellom 1908 og 1910. Årsaken til at Buick hadde så stor suksess var at innen 1908 hadde det blitt landets ledende bilprodusent med 8 820 produserte biler. som om dette ikke var nok, hadde den nye modellen 10 toppet hele det andre selskapets salg, med 4002 produserte enheter. suksessen registrert av buick-navnet vokste nok til å gi varig grunn til å gyte et stort holdingselskap. dermed ble generelle motorer født.

da 20-tallet kom, badet Buick i forfriskende popularitet, siden det hadde blitt det beste bilmerket for verdensledere. i pauser mellom å få anerkjennelse, var buick opptatt med å krysse mållinjer og poppe champagner fra høyden av førsteplass racingpallplasser over hele verden.

faktisk hadde buick praktisk talt erobret verden, med biler som hadde deltatt i store ekspedisjoner og kryssinger, for eksempel den første motoriserte turen til lowel thomas til Afghanistan, 1923.

imidlertid på slutten av 20-tallet medførte ikke så gode nyheter, da den store depresjonen raste over landet og ødela mange selskaper i prosessen. buick var i stand til å tåle den fondkrevende depresjonen, etter å ha vist en rekke fullforyngede modeller med sportslige ytelser dynaflow automatiske girkasser, flyinspirerte koøyer eller ventiporter, og fornyede stilelementer som prangende vertikale gitter og omhyggelig utført etterbehandling.

med uavbrutt vekst fortsatte buick å ha sin posisjon som den ledende amerikanske bilprodusenten gjennom 90-tallet med vekt på sedaner. i løpet av året ymnet et nytt inntrykk på bilen med buick som utvidet sin aktivitet innen utvikling av nye konvertible og crossover-konsepter. omformingsprosessen som Buick har gjennomgått, har ført til at selskapet fokuserer på et nytt utvalg av biler, som for øyeblikket flagrer med de tre premium lacrosse, lucerne og enklave modellene.