cadillacs historie kan spores tilbake til begynnelsen av 1700-tallet. Selv om busser, ridning eller turgåing var favoritt bevegelsesmidlet i disse tider og ingen biler ennå var laget, er det viktig å spore merket til dets opprinnelse. oppstarten av cadillac som den er kjent i dag begynte i 1701, da en gruppe franske oppdagelsesreisende ledet av le sieur antoine de la mothe cadillac reiste til de nordlige delene av USA og etablerte ville d'etroit. bosetningen skulle til slutt bli kjent som detroit, en blomstrende industriby, full av bilplanter og støperier.

imidlertid ville ikke cadillac ha noen tilknytning til fremtiden for cadillac-bilverkstedene. dens faktiske begynnelse kan spores til midten av 1800-tallet, da en gutt som heter Henry Martyn Leland ble født. leland vokste opp på en gård nær barton, vermont, hvor han fikk en solid arbeidsutdannelse som lærte ham viktigheten av å gjøre en jobb ordentlig, uavhengig av dens betydning.

gårdsopplæringen han fikk, kombinert med sin forkjærlighet for å forbedre arbeidsmetodene, førte til at han vokste som ingeniør. imidlertid ville cadillac ennå ikke framstå som et bilmerke. innen 1890 hadde leland grunnlagt sitt eget selskap i samarbeid med robert c. etter å ha overbevist den tidligere om byens behov for maskinverksteder. selskapets kompetanseområde var tannsliping og utvikling av spesialverktøy.

kort tid etter at selskapet mottok generell kreditt for kvaliteten på produktene det markedsførte og leland hadde hevdet seg som en talentfull ingeniør, ble overgangen fra dampdrevne kjøretøy til bensindrevne gjort. etter arbeidet med den visjonære daimler og benz i europa, gikk en mann som heter løsesum eli fra Michigan sammen med en gruppe investorer under et firma som heter olds bensinmotor fungerer. deres hovedmål var å bygge en bensindrevet motor som skulle monteres på chassiset til et kjøretøy.

prosjektet var en suksess, men det resulterende produktet var feil: girene i transmisjonen var for høye. gamle vendte seg til leland og faulconer for å få hjelp. de to deltok i en rett konkurranse mot Dodge-brødrene som også leverte motorer til eldre. selv om lelands til slutt utviklede 10,25 hk motor var bedre enn for Dodge, avviste gamle den på grunn av det høye bilsalget selskapet registrerte den gangen. i utgangspunktet var det ikke behov for en ny motor.

likevel ville lelands motor snart komme i bruk. kort tid etter at eldre barn nektet å bruke den nydesignede motoren, ble leland slått opp av to menn angående avviklingen av et selskap som tidligere hadde bygget biler. navnet het detroit-bilfirmaet og ble opprinnelig omorganisert av Henry Ford, som dro kort tid etter at selskapet begynte å smuldre igjen. leland overtalte investorene til å fortsette i virksomheten, og overbeviste dem om nytteverdien og betydningen av bilindustrien i nær fremtid.

med en allerede utformet motor ble leland og faulconer hentet inn og selskapet adopterte navnet cadillac, det som utforskeren som hadde grunnlagt byen for over to århundrer siden. cadillac-våpenskjoldet ble vedtatt som selskapets nye logo, og babyfirmaet ville fortsatt motta internasjonal anerkjennelse for sine biler.

lelands motorer hadde allerede fått takknemlighet og var noen av de mest nøyaktige enhetene på den tiden. faktisk, ikke bare motorene var pålitelige og bygget med presis presisjon, men de var også svært allsidige, med suksess for behovet for utskiftbarhet. denne funksjonen har tjent cadillac troféet, som første gang en slik pris ble overrakt til en amerikansk bilprodusent.

senere ville cadillac være en del av en større enhet, det generelle motorselskapet, deretter drevet av william crapo durant - som betalte $ 4,5 millioner i kontanter for at landets selskap skulle slå seg sammen med GM. Fra det tidspunktet ville flere modeller bli utviklet og komme i produksjon ved landets avgang i 1917.

Brougham, Fleetwood, Deville og Eldorado er noen av de mest berømte modellene som er bygget av den fantastiske produsenten. prestasjonene varierer fra hastighetsrekord på amerikansk territorium til tekniske forbedringer som var en premiere for bilverdenen. for eksempel introduserte cadillac det revolusjonerende delco-systemet for elektrisk belysning og tenning som standardutstyr på bilene sine, i tillegg til å skryte av verdens første uavhengige frontfjæring på hele bilserien i 1934.

lukkede kjølesystemer, elektroniske injeksjonssystemer og katalysatorer er også blant den lange listen over ting som først har blitt gjort introdusert av cadillac i USA. til tross for den lave mottakelsen av merkevaren i Europa, er cadillac fortsatt en av de store klassikerne i utlandet, og har fortsatt en privilegert status blant amerikanske bilprodusenter. Tross alt er det et merke som er dypt forankret i adelsgrunner.