unnvike praktisk talt patentert på muskelbilen. lite visste de at de ville bli en av Amerikas fremste bilprodusenter, og at ladermodellen, for eksempel, spesielt 66-67, ville utløse kjeve som faller forbauset ut. john francis og horace elgin dodge lagde sykler i 1901 da de bestemte seg for å flytte selskapet sitt, Dodge Brothers sykkel- og maskinfabrikk til Detroit, Michigan.

før cadillac ville løpe unna i motorutvikling år senere, leverte brødrene bildeler til mange produsenter. deres tidlige involvering i prosessen med å lage biler fører dem til å starte sin egen virksomhet og gå inn i køen for en stor ordre av anerkjennelse og beryktelse. å sette Dodge Brothers motorkjøretøyfirma i 1914 brakte dem et skritt nærmere disken.

de første Dodge-bilene delte noen av Ford-modellens funksjoner, men overgikk sistnevnte når det gjelder tenning og andre forbedringer som skulle lette kjøringen. en av de største fordelene som dodge tilbys var en jevn, elektrisk start i stedet for den svakt klassiske veivstarten. bygget for middelklassen, ble bilene raskt en kommersiell suksess, hovedsakelig på grunn av den smarte blandingen av pålitelig robusthet, motorforbedringer og stilelementer.

innen 1917 hadde dodge produsert nok biler til å begynne å tenke på å utvide seg i andre bilproduksjonsområder. lastebiler virket som noe de med suksess kunne ta på seg og Dodge Truck-divisjonen ble til. Dodge-lastebiler ble brukt av den amerikanske hæren under første verdenskrig, hvoretter de ble brukt som kommersielle kjøretøy.

Dodge-brødrene solgte sin virksomhet til dillon, read & company for den utrolig store summen av $ 146 millioner, sies å være det største beløpet i historien som har blitt betalt på den tiden. dillon helmed dodge management bare i 3 år, og overga den nye oppkjøpet til chrysler corporation 31. juli 1928.

på grunn av Chrysler økonomiske erobringer over noen europeiske bilkonsern, som den britiske rotgruppen og den franske simca, ble Dodge introdusert til Europa på 60-tallet. lette kommersielle kjøretøyer selges her under et annet merke. Dodge 50-serien blir ganske godt mottatt i Storbritannia, og blir en favoritt for militære operasjoner.

1977 brakte sammenbruddet til Chrysler europeiske datterselskap og dets tilstøtende Dodge-filial helt. Dodge-fabrikken samt noen rettigheter til å bruke Dodge-navnet ble kjøpt av renault som gjenopptok produksjonen av Dodge's kommersielle kjøretøy. imidlertid brukte renault bare Dodge-navnet til 80-tallet da det ga opp kontrollen over navnerettighetene. bare fabrikken ble holdt.

dodge er for tiden en del av daimlerchrysler-gruppen og har i det siste vært kjent for sine lastebiler i stedet for retro-fremtidige stiliserte muskelbiler som det pleide å være kjent for i løpet av 60- og 70-tallet. omtrent som enhver annen amerikansk bilbygger, fikk Dodge enorme mengder suksess på den tiden med lanseringen av laderen og koronettmodellene, for bare å nevne noen få.

Når det gjelder selskapets nåværende status, selger lastebiler mest salg, som representerer 78% av divisjonens arena. Dodge er fortsatt under intensiv forfremmelse i Europa, og har forsøkt å nå den samme typen kunder som de gjorde på 70-tallet ved å lansere en serie slemme, bølle veistikkere som nitro og kaliber.