ferrari har produsert irriterende fremragende biler siden 1947, og har blitt en viktig aktør i alle profesjonelle racingeventyr og har ligget foran flertallet av konkurrentene siden den gang. Historien om den berømte scuderiaen ble grunnlagt av opprørsk enzo ferrari og er historien om dedikasjon, distinksjon og virkelig, veldig raske biler.

etter å ha blitt forelsket i kjøring og bilteknikk i sin ungdom og ha fått betydelig erfaring med prøvekjøring gjennom en rekke jobber for forskjellige selskaper i Torino i Milano, satte enzo basen til den rødflaggede legende. opprinnelig dukket scuderia opp som et konglomerat av sponsorer og trenere for alfa romeo som enzo hadde jobbet for som leder for racingavdelingen på slutten av 30-tallet.

hans bånd til alfa romeo ville bare vare i to år da enzo skiltes fra selskapet da de fikk vite om planene om å overta hans scuderia. fremdeles bundet av racingbegrensninger angitt i kontrakten, hadde enzo lite å gjøre, bortsett fra å bli en midlertidig leverandør av verktøy og tilbehør til produsenter som piaggio og riv. etter at han flyttet til maranello i 1943, bygde enzo tipo 815 som var den faktiske første ferrari og ikke 125 sporten slik det feilaktig antas.

sistnevnte var faktisk mye mer populær enn den første. drevet av en 1,5 l v12-motor, satte den rå, vakkert uferdige modellen landemerket for et fremtidig anerkjent racingdynasti. det ville imidlertid ikke være lett å stige til den rangen den har i dag. etter flere spenninger mellom Ferrari's kone og scuderia manager, Romolo Tavoni, ble mange viktige medarbeidere sparket, inkludert Tavoni og noen toppingeniører.

venstre lammet og uforberedt på å kjempe mot jaguar-e-typen på sporet, kunne selskapet gjøre lite for å sikre gjenvekst. Hjelp kom fra en av menneskene som hadde sparket seg selv, tidligere sjefingeniør carlo chiti som brakte nye menn på laget for å fullføre utviklingen av 250 GTO-modellen. oppdraget med å fullføre gto ble vellykket utført av forghieri-scaglietii duoen, blant andre. måten bilen ble bygget på senere skaffet scuderia flere seire i sebring-løpet.

ferrari ville blomstre på 60-tallet under det magiske kommanderende preget av forghieris ingeniørtalent. modeller som dino ble nesten umiddelbart klassiske hits, noe som resulterte i en stor økning i salget. den jevne kontantstrømmen tillot ferrari-teamet å utdype seg ytterligere i forskning og utvikling av nye motorer som til slutt ble kronet av den utvendige frigjøringen av 250 p.

i løpet av midten av 60-tallet så ferrari et tilbakeslag levert av ford gt mark 2 som brått avsluttet scuderias seiersrekke på le mans. etter å ha kommet sikkert ut av en fia-regning som forbød alle biler over 3000cc å komme inn i lemans og måtte ha stoppet 312 p-modellprosjektet, ville ferrari gjøre seg kjent med en ny konkurrent. trusselen kom fra porsche som dominerte racing tidlig på 70-tallet, og etterlot ferrari å drømme om tittelen.

senere ville imidlertid ferrari gjøre et spektakulært comeback med sin senere 312pb-modell. 1973 så ferrari trekke seg fra sportsbilracing for å fokusere helt på f1. etter et liv fanget mellom kamp, ​​jet-setting og gevinster, gikk enzo ferrari bort i en alder av 90. hans død sementerte modenheten til ferrari-myten, i tillegg til at den bidro til å øke salget og den totale verdien av merket.

For øyeblikket er ferrari en del av fiat-konsernet som eier majoriteten av selskapets andel. når det gjelder Ferrari's moderne dager med racing, er de langt fra over. mellom 2000 og 2004 gikk ferrari-piloten michael schumacher rett for verdensherredømme og vant verdensførermesterskapet fire ganger på rad. deretter var ferrari keeper for konstruktørmesterskapet i 5 år (1999-2004).

ferrari har lenge kastet kappen til sportsbilstatus, og har blitt et ikon mens enzo ferrari uoffisielt ble utnevnt til skytshelgen for sportsbiler. merkelig nok, brukte ferrari aldri reklame, og var et merke bygget helt gjennom tradisjon og kvalitet.