fisker automobile handler om en mann med en plan - henrik fisker, som kunngjorde sitt oppstartsselskap i 2007. mister fisker gjorde seg kjent som ledende designer for aston martin, og etter å ha forlatt daværende ford, grunnla han et eget karosserifirma i begynnelsen av 2005. Hans første biler var ombyggede versjoner av bmw 6-serie coupé og mercedes benz sl 55 amg.

innen 2007 hadde et selskap kalt quantum Technologies utviklet et utvidet utvalg av elektriske kjøretøysystemer for militære applikasjoner som de ønsket å sette i sivil tjeneste. fisker hadde perfeksjonert et design for bilen vi nå kjenner som karma, og hadde ingen drivlinje for den. det var en kamp laget i himmelen, og så ble fisker automotive født i september 2007.

selskapets første forretningsordre var å bringe karma fire-dørs sedan-konseptet til verdens oppmerksomhet, og de gjorde det på 2008-bilutstillingen i Detroit i januar, bare fire måneder etter etableringen av bilfirmaet.
men 2008 var også et år med bilkrise i Amerika, da de tre store måtte akseptere regjeringsstøtte, og i tilfelle GM- og Chrysler-eierskap. fisker benyttet seg av situasjonen og åpnet et annet anlegg i detroit.

selskapet forventet opprinnelig å selge karmaen i 2009, slik produksjonen av 2010-modellen ble vist i begynnelsen av 2009 i detroit. men selskapet ble gjentatte ganger forsinket miljøsertifiseringer, og så begynte leveransene bare oktober 2011 i USA.

fremtiden har mange ting for fisker, inkludert karma s hardtop-cabriolet og surfeskytebremsen. Det er også verdt å vurdere bilene som skal bygges ved hjelp av den mindre og rimeligere prosjekt-nina-plattformen. disse inkluderer den atlantiske sedanen og muligens en coupé eller crossover.