synonymt med avanserte lastebiler og svært tilpassbare SUV-er, har GMC-merket eksistert i rundt 100 år. stående for en historie med overtakelser, begynte navnet gmc med opprettelsen av det "hurtige bilfirmaet" i 1901. eid av max gabrowski, bygget selskapet noen av de tidligste kommersielle lastebilene som noen gang har blitt bygget.

til tross for det heldige for tidlig engasjementet i lastebilutvikling, ville gabrowskis etablering ikke overleve alene. GM, hvis popularitet var økende takket være business-whiz durant, kjøpte selskapet i 1909 og satte basen for det generelle motorselskapet som senere ble til GMC.

GMs ferdigheter med å kjøpe mindre selskaper tillot at han kjempe å omfatte en annen produsent samme år, denne gangen "avhengighetsbilfirmaet". sistnevnte ble ansett som den manglende ingrediensen og ble raskt slått sammen med "rask" for å danne "gmc truck" i 1911. Ett år senere ville gm skryte av sitt nye merke på den internasjonale bilutstillingen i New York.

etter å ha høstet den oppmerksomheten som trengs for å starte produksjonen, fokuserte gm på lastebilbygging, etter å ha laget rundt 20 000 lastebiler i 1912. GMCs involvering var knapt merkbar med bare 372 selvenheter.

Selv om gmc utviklet seg frygtsomt innenfor gm-grenser, fikk den oppmerksomhet gjennom en rekke landoverganger. i 1916 tilbakelegg en gmc-lastebil distansen fra Seattle til New York på en tretti dagers lang kjøretur, mens 14 år senere kom en annen gmc-lastebil fra NY til San Francisco på 5 dager og 30 minutter.

som wwi kom til slutt, ville gmc begynne et nytt kapittel i bilindustrien. krigen hadde kastet tilbake mange selskaper, slik at overlevende som den store gm kunne rykke på byttedyr. i 1925 ble en bussprodusent basert på chocago, Illinois, kalt gul buss, delvis absorbert i generelle motorer. innen 1943 hadde gm fått fullt eierskap av gul trener og forvandlet den til gm truck and coach divisjon. gmc har også deltatt i produksjonen av by- og transittbusser gjennom 70- og 80-tallet, hvoretter produksjonen ble stoppet som et resultat av å bli løpt ut av konkurranse.

Da de gjenopptok sin vanlige lastebilvirksomhet, ble gmc med i leverandørrekken for den amerikanske hæren under andre verdenskrig, etter å ha bygget 600 000 lastebiler gjennom hele konflikten. etter krigstider funnet GMC eksperimentere med nyttekjøretøy som brannbiler og ambulanser samt tunge lastebiler. til tross for det rykte gmc hadde oppnådd, oppfylte utvidelser i andre markedssegmenter ikke forventningene og ble droppet. SUV, pick-up og produksjon av lette lastebiler ble understreket på nytt og har vært uendret siden.

gmc har holdt på sine eldre design som søster-konkurrent Chevrolet har, inntil nylig da selskapet børstet støvet av skuldrene gjennom introduksjonen av acadia, en kurvete modell som fremhever segregeringen mellom gmc og chevrolet-design. for tiden nyter gmc en større popularitet og salg i canada i stedet for oss der chevy lastebiler fremdeles har grep om utgangspunktet.