Hvis dinosaurer var biler, ville hummer være en t-rex. et merkenavn med brølende resonans, vekket oppmerksomhet i løpet av 90-tallet med utgivelsen av den sivile versjonen av humveen i 1991. produsert av am general, en divisjon av amerikanske motorer og for tiden en del av GM-gruppen, humvee, som står for høy mobilitet flerbrukshjulkjøretøy ble lansert i 1985, og høstet mye anerkjennelse, spesielt etter kjøretøyets engasjement i golfkrigsoperasjoner.

store, robuste og fullstendig blottet for drivstoffeffektiv mekanikk, kom humveene, senere omdøpt til hummers, inn i metamorfose stadier på slutten av 80-tallet, da jeg var generelt, men om å bygge en sivil versjon av bilen. råskjæringen til det militærformålte kjøretøyet ble holdt, og innen 1991 var flere enheter ferdig.

selv om det er ikonisk, er hummers neppe bestselgere på grunn av stor størrelse, vekt og opprørende kritikkantennende drivstofforbruk. gm kjøpte rettighetene over hummer i 1999, hvoretter merket gjennomgikk en bildestyrkende prosess med sikte på salgsøkninger og omsetningsvekst. fra undertegnelsen av overtakelsesavtalen er gm ansvarlig for markedsføring av alle biler som selges under det hummernavnet.

gm bidro videre til å utvikle en rekke hummermodeller. den første hummeren ble omdøpt til h1 og de senere modellene ble videreført med merking av enkeltbokstav / nummer, gjennom h2 og h3 som er den siste. h3 ble bygget for å matche preferansene til SUV-drivere, og det er litt mindre robust enn de tidligere modellene.

merkevaren gikk internasjonalt med utvalgte importører i Europa, Australia og Sør-Afrika. til tross for dekning av forhandlernettverk, har hummeren bare solgt i små volum, og er veldig dyr og upraktisk for bybruk. fremdeles er det et av favorittmerkene blant kjendiser som har bidratt til å bygge merket til noe ekstravagant til en viss grad.

Fra 2006 selges hummer gjennom 300 forhandlere i 34 land over hele verden. mer enn halvparten av nettverket er oss basert, landet som registrerer størstedelen av salget. hummeranlegg opererer også utenfor våre grenser, og H2 blir samlet i Kaliningrad, Russland. Dessverre er ikke h1 lenger tilgjengelig, etter å ha opphørt produksjonen for to år siden.

Hummerens eneste generelt godkjente styrker er det robuste understellet, økt beskyttelse og utseende. fremdeles brytes hummer mellom mellom prangende godkjennelser og ren kritikk generert av bilens drivstoffineffektivitet. bekymringer om hummers gjennomsnittlige drivstofforbruk ble uttalt av flere publikasjoner, inkludert autospesialiserte zines som videre pekte på kjøretøyet som sterkt uegnet for bybruk, men perfekt for utendørsaktiviteter og terrengkjøring.

som en nysgjerrighet, hummerens mest robuste utseende modell og nærmest sin militære motstykke, var h1 det mest solgte kjøretøyet i serien. hummeren klarte å overleve bare på grunn av god reklame og heldig popularitet blant kjendiser i en verden der drivstoffeffektivitet betyr mer enn noen gang.

Imidlertid snur hummerens stålkledde gassgassende mammuter fortsatt hodene overalt hvor de går, og for en bestemt kategori mennesker, er denne effekten viktigere enn å være miljøvennlig. selvfølgelig vet hummer-heads dette og handler deretter. hvis de kunne, ville de jage hybrider rundt som en hund jager katter.