hyundai er et selvdyrket sørkoreansk bilmerke etablert på 1960-tallet. For tiden en del av Hyundai Kia automotive-gruppen, har motorselskapet registrert en jevn vekst de siste tiårene, etter å ha kommet inn i europeiske og amerikanske markeder. monteringslinjene som ble drevet av selskapet ble bygget for å matche størrelsen, og produksjonsanlegget i ulsan kunne produsere 1,6 millioner enheter per år.

grunnlagt av chung ju yung, født i en fattig familie av bønder, ble hyundai motorselskapet den første koreanske bilprodusenten. begrunnelsen for å stifte et bilfirma kunne ikke vært mer imøtekommende siden etterkrigsårene i korea førte fram en serie med merkelig politikk, hvorav den ene uttalte at bilimport var bedre enn å ha et koreansk bilmerke.

yung var rask til å fylle tomrommet etter å ha skaffet nok kapital til investeringen fra hans meget lønnsomme byggevirksomhet, åpnet i 1947. Ett år etter fødselen signerte hyundai motorselskapet en teknologidelingsavtale med ford i 1968. kort tid etter hyundais tilgang til Fords ressurser, den første hyundai-bilen ble utviklet: Cortina. denne modellen ble raskt fulgt av utgivelsen av ponnien, hyundais første helt koreansk designet og bygget modell. tegningene var imidlertid ikke koreanske, selskapet hadde brukt japansk teknologi fra mitsubishi til å utvikle bilen.

japanske konstruktører på den tiden hadde allerede utviklet et bredt spekter av modeller, hvorav mange ble eksportert over hele verden, hovedsakelig til USA og Sør-Amerika. ponnimodellen var den første hyundai som ble sendt utenlands i 1975.

imidlertid ville hyundai bare krysse oss grenser senere, i 1986, med utgivelsen av utmerket. den subcompact bilen ble en øyeblikkelig hit med sin ganske liten prislapp som sto for det meste av populariteten. excel var en slik hit at den solgte i over 100,00 enheter de første sju månedene.

dette var den siste bilen som hyundai produserte før de brukte sin egen teknologi i 1988. Sonaten var deres førstefødte, en mid-seize-bil som markerte begynnelsen på en ny æra. til tross for trinnene selskapet hadde tatt for å bygge et sterkt merkevarebilde, gikk omdømmet som Hyundai tidligere hadde samlet seg tapt på grunn av klager om dårlig kvalitet og pålitelighet.

så snart 90-tallet kom, hadde hyundai lite luft på amerikansk territorium, og kjempet for en siste gisp. i stedet for å trekke seg tilbake, foretok selskapet store investeringer i ny design og teknologi. da det nye årtusenet kom, hadde selskapet allerede gjeninnsatt som en bilprodusent av høy kvalitet.

salget økte enda en gang, og med dem økte kjøpernes tillit til hyundai. det plutselige skiftet i forbrukeradferd ble gjort mulig ved å eliminere alle bekymringer angående bilens pålitelighet gjennom innføring av 10 års garanti kun til oss solgte biler. siden få selskaper kunne toppe det, tjente hyundai raskt en plass i verdens topp -10 bilprodusenter.

hyundai opererer for tiden i 193 land, og selger biler gjennom omtrent 5000 utstillingslokaler og forhandlere. salget har også hjulpet imageveksten, og merkevaren har kommet inn i de første 100 mest verdifulle merkene i verden. sin nylige historie er sterkt knyttet til investeringer i teknologi og rikelig med reklamekampanjer. faktisk, kommunikasjon er et av Hyundai's iboende elementer, best beskrevet av deres logo: den stiliserte h er faktisk en representasjon av to menn (merkevare-kjøper) som håndhilser.