infiniti er Nissans divisjon for luksusbiler. ble etablert i 1989 for å konkurrere på det amerikanske premium-bilmarkedet sammen med merker som andre japanske acura og lexus, samt europeisk-baserte BMW, Audi og BMW, klarte infiniti å skape et globalt nettverk på ganske lang tid. historien kan spores tilbake for to tiår siden da selskapets første biler ble solgt.

en del av den orientalske kommersielle tsunamien, feide infiniti over det amerikanske landet med bemerkelsesverdig hastighet, men med liten styrke. nyfødt, skrek det ikke høyt nok til å bli hørt. salg av sin første modell, Q45 var ganske dårlig som et resultat av det som antas å ha vært litt dårlig reklame. i et forsøk på å trekke oppmerksomhet mot bilene sine, tok Infiniti til en serie zen-inspirerte reklame som viste bilen veldig kort eller slett ikke i noen tilfeller.

infiniti konsentrerte imidlertid ressurser i en ny annonsekampanje og produksjon av biler av overlegen kvalitet som til slutt betalte seg. basert på nissans plattformer, er de fleste infinitt redesignede modeller, bortsett fra deres nyeste utvalg som inkluderer den sporty g37 og den luksuriøse suv fx som markerer merkevarens forsøk på å bli en virkelig separat enhet.

uansett hvor god eller dårlig infinitis annonsestrategi var, var kjøretøyene virkelig oppmerksomme. q45 hadde for eksempel en tøff 278 hk v8-motor, firehjulsstyring og aktiv fjæring, alle disse funksjonene har vært en premiere for biler i sin klasse. omhyggelig utførte trimmer og fine finish ytterligere lagt til bilens generelle utseende.

selv infiniti-merket antyder i hvilken grad selskapet vil gå for å utvikle et kvalitetsselgende produkt: langt. sammenligninger går tapt i uendelig, så langt blir det umulig å måle. de horisontale stolpene formet til å danne en stilisert motorvei møtes et sted nær horisonten som aldri er et fast punkt.

foruten smart produktmerke og reklame, har infiniti forsøkt å holde seg på toppen helt siden det ble et stabilt merke. hvis bilmarkedssammenheng på den tiden skal tas i betraktning, gjorde Infiniti det bra med tanke på at europeiske markeder hadde overgått tradisjonelle merker som Lincoln og Cadillac.

begynnelsen av 1990-tallet lanserte infiniti en andre modell, m30 som solgte ganske sakte sammenlignet med Q45. Mot midten av 90-tallet ville infiniti imidlertid slippe qx4, en modifisert versjon av nissan pathfinder, noe som gjør selskapet til det første som har solgt en luksus-SUV rett etter spesialiserte produsenter som jeep og landrover.

etter å ha opplevd dårlig salg på grunn av utilstrekkelig utviklede modeller og feil demografisk målretting, nærmet infiniti utvidelse. akkurat som hyundai, infiniti sluttet ikke å eksistere, men fokuserte i stedet på å utvikle et nyere utvalg av biler som til slutt sikret merkevarens overlevelse. merket gikk inn i en ny scene i 2003 med utgivelsen av g35, en modell som gikk forut for lanseringen av g37, en modell lenger enn alt infiniti har gjort tidligere.

merkevaren er for tiden på vei gjennom europeiske markeder. siden stiftelsen har den vokst ubegrenset, for tiden inkluderer 230 forhandlere i 15 land. dets globale virksomhet har vokst eksponentielt, etter å ha strukket seg fra Mexico til Russland og fra Ukraina til Kina og Taiwan. Som med de fleste japanske bilprodusenter, understreker infinti viktigheten av teknologiske forbedringer. en av de nyeste innovasjonene, har den levert den regenererende anti-riper avanserte malingen eller så raskt som i nærheten, et optikksystem som gjør at sjåføren kan se et komplett bilde av bilens omgivelser.