alle kjenner jeep. fra kinshasa til andesfjellene og fra thimpu til kamceatka, vil folk sannsynligvis gjenkjenne en når de ser den. ikke det, la oss si, mongoler som bor i yurter har sett en for mange jeep-reklame, men fordi merket har spredt seg over de siste seks tiårene, og at en stor andel av jordens 6 milliarder innbyggere har sett minst et par mosepisoder der jeepbiler vises i stor utstrekning.

jeep er for tiden et bilmerke og varemerke for chrysler-gruppen. utseendet ble utløst av andre verdenskrig, til tider da den amerikanske hæren hadde kontrakt med tre bilbyggere for å designe et robust, pålitelig militærkjøretøy. blant bilbyggerne var det et lite selskap basert i Pennsylvania med navnet american bantam. som kom med en overraskende enkel og solid design. bilen, kalt bantam brc, var overraskende godt bygget bortsett fra en liten feil som ble ansett av hærens tjenestemenn som en stor feil: bantams motor klarte ikke å oppfylle hærens dreiemomentkrav.

bilen ble avvist, selv om den hadde blitt bedre bygget enn konkurrentenes modeller. det er allment antatt at wyllis-overland, et selskap som kan sammenlignes i størrelse med bantam, som hadde kommet inn i løpet om en amerikansk hærkontrakt hadde tilgang til sistnevntes tegninger og tekniske data. etter å ha vunnet kontrakten fortsatte wyllis med å designe det som senere skulle bli dagens jeep på fabrikken deres i Toledo, Ohio.

Selv om den allerede hadde utnevnt vinneren, ble den amerikanske hæren opptatt av willys på grunn av deres umulighet å flytte produksjonen til et annet anlegg om nødvendig, og på grunn av selskapets ganske små størrelse som gjorde dem sårbare for spionasje og sabotasje. dermed bestilte hæren en av andreplassene, ford, også for å bygge jeeper.

det var på dette punktet at begrepet jeep stammer fra. ford merket kjøretøyene sine med gpw-initialene, som fremdeles har stått for "generelt formål". Imidlertid ble jeeper bygget med et bestemt formål i tankene, og denne spesielle navneteorien ble droppet til fordel for en annen ifølge hvilken g sto for statlige kjøretøyer, p var en akselavstandsindikator mens w stod foran en wyllis design signatur.

bartam ble glemt, og ford-wyllis-partnerskapet viste seg å være mest produktivt, de to hadde bygget over 600 000 enheter under krigstid til en gjennomsnittlig kostnad på litt over $ 300 per enhet. navnet jeep satt fast med kjøretøyet, noe som utløste opprinnelsen til et merke som ofte ville forandre eierne til i fjor.

den første sivile jeepen eller cj ble produsert i 1941 av wyliss, hvorpå selskapet skiftet eier ofte. wyliss ble absorbert av kaiser i 1953 og ble kaiser-jeep i prosessen. innen 1970 hadde selskapet blitt ulønnsomt og hadde ingen annen mulighet enn å selge virksomheten til amerikanske motorer i 1973.

utviklingen av jeepbiler ble gjenopptatt med finansiering fra renault som også hadde blitt interessert i jeeps aktiviteter. i 1987 hadde amc erstattet cj med den nydesignede og sinnsykt populære opp til denne wrangler-modellen. etter at renault hadde trukket seg på grunn av endringer i bilmarkedet, ble amerikanske motorer trent av chrysler som senere fusjonerte med daimler benz for å skape diamler chrysler-gruppen som for tiden er ansvarlig for produksjon og markedsføring av jeepen.

jeeper er viden kjent for sin robusthet og pålitelighet i ulendt terreng og er mest kjent for sine solide aksler som gir økt bakkeklaring ved å montere større dekk. eldre jeeper har tjent mye i Vietnam, der navnet deres ble oversatt til "akkurat nok viktige deler". kjøretøyets terrengevner er fortsatt det viktigste salgsargumentet, og selve merkevaren har samlet en hær av lojale fans.