Hvis amerikanske bilprodusentens hoder hadde blitt advart om en japansk overtakelse på midten av 80-tallet, ville de nesten helt sikkert le av potensialet. humoristisk eller ikke, japanerne erobret oss, ikke gjennom mecha-ledede kriger, men heller gjennom anime og biler. før det milde overgrepet begynte, var det imidlertid en rekke rare møter holdt i hemmelighold i styresalene.

et slikt møte ble avholdt i 1983 mellom Toyota-styreleder Eiji Toyoda og hans selskapsledere. toyoda hadde ikke invitert håndhevere sine for kaker og te, men for å stille spørsmål til dem om muligheten for å utvikle en luksusbilserie som kunne konkurrere med amerikanske merkevarer. prosjektet ble stemplet som f1 -flahship 1- og viste seg å være en mest lukrativ innsats. resultatet ble et kjøretøy som senere ble kjent som lexus ls 400 før det ble premier.

ls 400 var ikke bare en bil som det tok tid og ressurser å bygge. i å forske på amerikanske luksusproduktforbrukervaner og livsstil, gikk japanerne så langt som å leie et hus i laguna beach for å følge ”emnene” nøye. avkom fra langvarig forbrukerforskning og banebrytende prosjektering, lx 400 var en hit.

godkjent av innsiktsfull reklame, gjorde ls 400 sitt inntog på det nordamerikanske bilutstillingen i Detroit, 1989 hvor det var en av hovedattraksjonene. og hvordan kunne det ikke ha vært etter 24 ingeniørteam og noen få tusen ansatte jobbet med 450 prototyper til en kostbar investering på 1 milliard dollar?

den største fordelen lexus hadde over acura, som hadde nådd oss ​​markeder 3 år før, var dens unikhet. I motsetning til de første acura-modellene som ble solgt som rebadged hondas, hadde Lexus små forbindelser til Toyota designmønstre.

stille, ergonomisk, kraftig og pålitelig, ble ls en hard konkurrent for europeisk import som Mercedes Benz og BMW, hvis salg drastisk falt etter Lexus 'trompetering av markedet.

modeller som es 250 fulgte som langs ls registrerte nok salg til at merkevaren kunne utvides gjennom et 81-forhandlernettverk. i løpet av de første salgsårene ble lexus den mest solgte luksusbilen i USA ting gikk greit for den japanske produsenten, akkurat som bilene, og i 1991 ble to nye modeller lansert: sc400 coupe og es 300 sedan. sistnevnte ble markedsført som erstatning for es 250 og ble raskt selskapets mest solgte sedan.

etter løslatelsen av en arving til LS 400 og den Toyota aristo-baserte serien til GS, gikk Lexus inn i sportsbilsegmentet i 1996 med lanseringen av LX 450, en stor bil basert på Toyota Land Cruiser 100. av 1998 ville lexus slippe rx, en bestselgende crossover basert på toyotas camry-modell, samt en ny serie av gs. i løpet av de påfølgende årene resulterte ytterligere teknologiske forbedringer som introduksjonen av lexus hybrid-drivsystemet på 2005 rx 400h i en enda større salgsøkning.

ting var så bra for lexus at den hele tiden har vokst siden starten. merkevaren ble introdusert til det japanske hjemmemarkedet i 2005, så vel som det har gjort i andre regioner i Asia og Sør-Amerika, så vel som i Australia og Europa. innen 2007 hadde lexus spredt seg i over 50 land, og det fortsetter å vokse. selskapets "streben etter perfeksjon" er frontet av den nåværende oppstillingen, som blant annet består av is, ls og rx-serien, samt avantgarde lf-a-konseptene.