Lincoln startet som en uavhengig produsent av luksusbiler i 1917. grunnlagt av engineering whiz henry m. leland etter sin avgang fra cadillac, som han hadde hjulpet til med å stifte, ble selskapet kalt Lincoln som en påminnelse om beundringen som Leland bar for den nå nedlagte statslederen. i en makabert tilfeldighet ble president jfk myrdet akkurat som Abraham Lincoln var. på tidspunktet for hans død ble jfk kjørt i en Lincoln Continental Limousine.

men før et slikt drama inntraff, var Lincoln et ganske lite selskap som leverte frihetsflymotorer til hæren under krigen. etter å ha gått sammen med sønnen wilfred, konverterte leland fabrikken sin til å produsere luksusbiler rett etter krigen. til tross for landets dyktighet og potensial i kjøretøyene hans, møtte fabrikken flere designrelaterte hindringer og økonomiske problemer som ikke kunne overvinnes. tvunget til konkurs, solgte leland selskapet sitt til ford i 1922 for 8 millioner dollar.

kort tid etter overtakelsen av ford ville Lincolns første serie med biler delta i masseproduksjon. under ford ble Lincolns stylingproblemer løst, det samme var de økonomiske problemene som ble eksperimentert før. små endringer eller ingen ble gjort på lelands originale motorer. kombinert med kutt i produksjonskostnadene, vil dette tillate selskapet å betale ut 5500 biler i desember 1922.

Fra og med 1923 dukket nyere kroppsstiler opp, mange av dem hadde vært et resultat av partnerskap med karosseribyggere som fleetwood og brunn. dette førte til at det dukket opp et mangfoldig utvalg av kjøretøy bestående av store sedaner og limousiner som hadde plass til så mange som 7 passasjerer. til tross for de ganske store prislappene som disse spesielle turistbilene kom med, falt ikke Lincolnsalget. de gjorde tvert imot og registrerte en spektakulær 45% økning i løpet av de foregående årene med 7875 solgte biler.

1924-tallet frembrakte utgivelsen av de berømte flygebladene som ble mye brukt av oss politiavdelinger. bilene hadde premiere på noen funksjoner som ikke ble introdusert på private modeller før to år etter. to hjulskivebrudd, våpenstativ, pansrede vinduer og fløyter fra politiet var blant de mange 'tilbehør' flygebladene var utstyrt med.

trolig den mest berømte bilen noensinne laget av Lincoln spiret i 1932 eugene t. “Bob” Gregorys tegnebrett. den senere utgivelsen av zephyr i 1936 knuste opp portene for frigjøring av det kontinentale. sistnevnte var faktisk en modifisert 1938 zephyr coupe som gregorie hadde snittet og lagt til en vertikal dekkmontering til. bilen ble så vellykket at den solgte i over 5000 enheter til produksjonen stoppet i 1948.

kontinentet ville imidlertid ikke gå for godt. den ble senere gjenopplivet gjennom Mark II-modellen. innen 1955 kunne merke ii kjøpes for fantastiske $ 10.000, så mye som en rollesoyce kostet de dagene.

senere design, som bybilen og den store navigatøren, hjalp Lincoln til å bli det best solgte luksusbilmerket i USA innen 1998. etter en kort eierskifte mellom 1998 og 2002 da Lincoln tilhørte den fremste bilkonsernet, selskapet returnert i ford-lokaler der den fremdeles finnes i dag.

til tross for sin tradisjon som en luksusbilprodusent og presidentlimousineleverandør, har selskapet opplevd et alvorlig tilbakeslag de siste årene, etter å ha tapt mot asiatisk og europeisk import. Dette skyldes for det meste mangelen på nye modeller, et problem som ford håper å løse ved å gjenoppfinne merkevaren. Lincolns oppstigning er fortsatt uspolert gjennom utgivelsen av modeller som mkz og mkx.