noen sa en gang at maybach er det tyske ordet for "overdådighet" og å dømme etter kvaliteten på kjøretøyene sine, er det trygt å si at unnfangelse ikke er langt fra sannheten. maybach-motorenbau GmbH med fullt navn er et bilfirma som er stolt av å lage de mest eksklusive bilene.

maybach ble startet i 1909 av wilhelm maybach sammen med sønnen karl. maybach hadde tidligere jobbet med Daimler Company. mer til poenget hadde maybach ansvaret for å utvikle og bygge forskjellige typer diesel og motorer til forskjellige biler.

gradvis ble disse ferdighetene med motorbygging utnyttet, da den første prototypebilen med dobbel m-logo i 1919 ble bygget av selskapet og deretter presentert på bilutstillingen i Berlin. det var bare utgangspunktet for den tyske produsenten som fortsatte å forbedre bilene til 1940. Disse ble et varemerke for luksus, og det var ikke overraskende å se at noen kongelige eller viktige figurer rullet inn i en av disse modellene.

parallelt med å bygge svært dyre biler, beholdt maybach sin arv og fortsatte å produsere dieselmotorer til marine- og jernbanekjøretøyer. da krigen kom, ble også maybach med i krigsinnsatsen og forsynte tiger- og pantertanker med motorer. men i motsetning til mange andre bilprodusenter som startet på nytt når krigen var over, tok maybach aldri opp der den slapp, til tross for at han reparerte anlegget.

20 år senere ble det slått sammen med selskapet som hadde startet det hele: daimler ag, som kjøpte rettighetene til maybach-navnet. imidlertid ble merket lagt på hyllen lenge, så lenge at mange glemte at det noen gang eksisterte.

den frekke oppvåkning de fikk var i 1997 da Mercedes bestemte seg for å være et veldig interessant konsept for den intetanende verden: Mercedes-Benz Maybach. overraskelsen var til slutt på Mercedes fordi bilen hadde enorm suksess, nok til å overbevise teamet om å masseprodusere et kjøretøy under maybach-logoen.

startende med år 2000 ble merkevaren maybach relansert med en luksusmodell som kom i to størrelser: maybach 57 og maybach 62 (tallene står for lengden på bilen i desimeter). i 2005 kom 57-tallet med en kraftigere motor og noen karosseriemodifikasjoner for å hjelpe den med å oppnå et mer sporty utseende.

det som gjør disse bilene forskjellige fra alle andre produkter på markedet (bortsett fra det latterlige antallet funksjoner på hver bil) er det faktum at nesten alle aspekter av bilen kan tilpasses. med nesten to millioner utstyrskombinasjoner, er det trygt å si at hvis du kjøper en maybach, kommer det ikke til å være en annen slik på gaten.

ikke ønsker å stoppe der, maybach har kunngjort 4 nye modeller: en 4-seters kupé, en luksus SUV-cross-over, en landaulet-konvetible og en mindre sedan. i 2005 viste de også verden en veldig stilig prototypekupé kalt exelero.