den tyske luksusbilprodusenten har eksistert i mer enn et århundre og har elegant drevet både glatte og grove kurver i bilhistorien. ansvarlig for den moderne forbrenningsmotorens tilblivelse, oppdaget "fedrene" til merket Mercedes-Benz praktisk talt bilen.

for mange år siden, da mahogni-stokker og høyhatter var den ultimate mote- og sosiale fremtredenserklæringen, var to menn med navnene karl benz og gottlieb daimler opptatt med å frigjøre verden fra hestedrevet transport. 1886-arketypen til den moderne motoren, var deres enhet ikke et resultat av teamarbeid, men av uavhengig og synkron forskning og utvikling. selv om begge bodde i Sør-Tyskland, møttes de faktisk aldri hvis man skal tro på historiske historier.

til tross for den like store andelen av de to ingeniørene i utviklingen av firetakts bensinmotoren, var det Gottlieb Daimler som fikk mer oppmerksomhet som til slutt ville føre til verdensomspennende berømmelse. etter daimlers vellykkede resultater i racing, ble en velstående østerriksk forretningsmann ved navn emil jellinek interessert i de unterturkheim-bygget bilene. daimler og hans sjefingeniør, wilhelm maybachs arbeid, hadde gledet jellinek i den grad han nærmet seg de to med et forretningsforslag: et stort antall biler skulle bestilles i bytte mot et navneendring fra daimler til mercedes - jellinek datters navn - og retten til å endre bilens design, samt retten til å videreselge kjøretøyene i noen europeiske land, inkludert Østerrike, Frankrike og Belgia.

i god tid før WW-utbruddet hadde gotllieb daimler fått et rykte for kjøretøyene sine som var større enn benz. sistnevnte ville imidlertid forsøke å følge med, og klarte å holde seg nær daimlers hale. i 1908 delte begge produsentene pallen med gevinster i den franske Grand Prix.

etter at de hadde konvertert fabrikkene sine for å imøtekomme hærens krav under krigen, ble de to konkurrentene samlet sammen av en rekke omstendigheter, diktert av usikker økonomisk status og umulighet av selvforsyning. dermed fusjonerte daimlers motorengeskaft med benz & cie i 1926 og forvandlet seg til den større daimler - benz ag.

Helt siden har Mercedes-Benz-biler vært noen av de beste bilene i verden, stående som symboler på feilfri kvalitet og banebrytende engineering. faktisk er mennene bak merket ansvarlige for utviklingen av utallige forbedringer som dekker hver tomme av bilens anatomi.

til tross for at de har blitt mye kritisert for påstått tvungen ansettelse og brudd på menneskerettighetene under andre verdenskrig, har Mercedes - Benz lykkes med å bygge et bilimperium, sterkt støttet av noen av selskapets kunder som er langt fra gjennomsnittlige, som statsledere , mediamoguler og latterlig rike familier.

Mercedes - Benz har blitt kjent spesielt for limousiner, hvorav de fleste kan sees i de fleste filmer helt siden lumierebrødrene ble kjent for sin "lille" oppfinnelse kalt film. som om enestående produktkvalitet og verdensberømmelse ikke var nok, har Mercedes-Benz-teamet også fått mange nyvinninger, mange av dem retter seg mot den enkle firesylindrede motoren.

28 år etter at Otto avslørte sin prototype av en firetakts bensinmotor, perfeksjonerte Wilhelm Maybach ideen sin og bygde en motor for daimler som bare skulle brukes i båter. utviklingen av motoren som til slutt ville drive land-, vann- og luftbiler som oppfyller Daimlers drøm, tok rundt 8 år før den ble montert på Daimler Phoenix-modellen, det første kjøretøyet i verden som ble utstyrt med en slik motor.

i mellomtiden var karl benz opptatt med å jobbe med en firesylindret, horisontalt motsatt stempelmotor som en forbedring av kontrakonstruksjonen fra 1897. 1900 så utgivelsen av den forbedrede kontramotoren og fullførelsen av benz arbeidet på den tiden. noen av fordelene den horisontale designen hadde i forhold til den innebygde motstykket, var rom- og dynamikkrelatert. den motsatte horisontale plasseringen og skyterekkefølgen til stemplene betydde svært få vibrasjoner, et lavere tyngdepunkt, samt mer plass til å montere andre enheter som turbo eller kompressorer.

på begynnelsen av 1900-tallet ble det frembrakt en ny serie tekniske innovasjoner med maybachs utvikling av "hammer" -motordesignet for daimler som fikk navnet sitt takket være den doble kamakselstyrte sideinntaks- og eksosventilene; daimler kom også opp med simpleks i 1902, en racerbil drevet av en in-line firesylindret motor som inneholdt overliggende inntaksventiler og stangdrevne eksosventiler. For å sikre lave arbeidstemperaturer, har enkeltsidig design også dobbeltveggede sylindere for å imøtekomme en jevn kjølevannstrøm så nær varmekilden som mulig.

opprinnelsen til hybridbiler er ikke så fersk som man kanskje tror. faktisk kan de spores så langt tilbake som på 1900-tallet, da Mercedes mixte-serien ble utgitt. disse bilene brukte 45 eller 70 hk motorer for å drive elektriske generatorer. en spesiell enhet, eller 'nav', ble deretter brukt til å konvertere den oppnådde elektriske energien til drivkraft. bygget av dmg (daimler mottorengesellshaft), var kjøretøyene ganske hit på den tiden etter å ha vunnet løp som exelberg.

mercedes-benz er også skyldig i å ha slått en rekke hastighetsrekorder, blant annet å ramme 200 km / t-barrieren er sannsynligvis motet. ideen om et kjøretøy som kunne nå en slik hastighet allerede i 1909 virker langt hentet i dag, men benzens lyn er bevis. en slik ytelse kunne bare oppnås ved forskyvningsvekst på den tiden, og til tross for det magert lydende navnet var lynet et monster drevet av en 21,5 liters motor.

etter flere andre forbedringer som introduksjonen av motorer med 3 ventiler med dobbelt tenning og 4 ventiler, ville dmg sette sin fot i turboladertiden. selskapets tidlige engasjement i flymotorkonstruksjon ble betalt i 1921 da en motor basert på wwi aero-design ble utviklet av paul daimler.

så langt som dieselbiler går, gjorde benz det først. ob 2-dieselmotoren ble avslørt i 1923 og 1924 ble utgivelsen av verdens første dieselbil. like etter at daimler og benz gikk sammen i en lønnsom vri av strålende oppfinnelser, ville 260 d-modellen premiere i 1936: den var verdens første dieseldrevne personbil. som forventet, ville flere forbedringer på 260 d følge. den tyske produsentens oppdrag etter slankere dieselmotorer ville imidlertid snart bli hemmet av andre verdenskrigs utbrudd.

etter å ha tatt en tvunget og mest uvelkommen pause fra produksjon av personbiler og motorforskning under krigen, gjenopptok Mercedes - benz sine aktiviteter og ga ut 170-v-modellen i 1946. Basert på 260 d, den 4-sylindrede 1.7-motoren den var utstyrt med forut for utgivelsen av 170 d i 1949, en bil som gjentok kundens interesse for merkevaren samtidig som den sørget for selskapets comeback.

i løpet av 50-tallet produserte Mercedes-Benz noen av de flotteste bilene noensinne, som 190 og 300 sl. den første var en kompakt roadster som høstet anerkjennelse etter å ha satt en ny verdensrekord i 1959. Sistnevnte er ingen annen enn den berømte måkevingede modellen som tilsynelatende gjør comeback gjennom slc-modellen som fremdeles skal avsløres. Foruten det fantastiske utseendet, var 300 sl den første produksjonsbilen som fikk fordeler av tidlig drivstoffinjeksjonsteknologi.

da 80-tallet kom, hadde verden allerede blitt bekymret for effekten av CO2-utslipp og generell bilforurensning. Mercedes - Benz var blant de første til å overholde forskriftene gjennom introduksjonen av den treveis katalysator med lukket sløyfe i 1985. Med dette og flere oljefilterendringer, som lett tilgang fra oven, gikk Mercedes - Benz kjøretøy lenger til bli enda mer avansert.

på begynnelsen av 1990-tallet hadde dieselbilserien fullstendig byttet til inntaks- / eksosanlegg med fire ventiler, og forgassere ble droppet til fordel for drivstoffinjeksjonssystemer. noen år senere flyttet Mercedes - benz til utviklingsladdere som det gjorde gjennom utgivelsen av c 230 kompressoren.

etter å ha markert en ny æra innen mekanisk overladingsteknologi, fortsatte Mercedes å krysse nye grenser gjennom lanseringen av nye ingeniørkonsepter og banebrytende design. bluetec-systemet som ble avduket i 2005 ble utviklet med bare ett i tankene: kutte CO2-utslipp, oppnåelse mulig gjennom bruk av scr (selektiv katalytisk reduksjon). to andre bemerkelsesverdige hendelser skjedde samme år med utgivelsen av en 200 turbomotor for a-klasse og det organiske bioniske konseptet.

Mercedes - Benz var den første til å montere abs - og esp - systemer på bilene sine, og i det siste har den virkelig krysset linjen med diesotto - motoren som hadde premiere på Frankfurts motorshow i 2004. diesotto har varierende forbrenningskamre mens den gir fordelene med både bensin- og dieseldrivere. dens cai (kontrollert automatisk tenning) gjør at tennpluggene kan slutte å skyte ved høyere temperaturer når drivstoff, bensin i dette tilfellet, kan antennes på samme måte som diesel kan. ruten forskerne har tatt for å oppnå variabel forbrenningskamre, blir fremdeles avduket, selv om den sikkert vil bli offentliggjort om noen år fra nå når diesotto sannsynligvis vil begynne å erstatte vanlige motorer.