Dette spesielle bilmerket er oppkalt etter den romerske guden kjent for sin hurtige og fasjonable vingede sandaler, og er hjernebarnet til ford motorselskap som lette etter et bilmerke for å fylle gapet mellom ford og Lincoln så langt prisen gikk. disse bilene ville også være stilige og elegante, men ville være billigere og mer økonomiske.

navnet kvikksølv ser faktisk ut til å være av god augury, med tanke på at hovedaktiviteten til den romerske guden kvikksølv var handel. så du kan si at ford forsøkte å berolige gudene og gjøre det stort i bilbransjen ved å gi dette navnet til merkevaren.

den første designen, selvfølgelig laget av fords utviklingsavdeling, var kvikksølv åtte eller super ford, som hadde en 95 hk motor og et design som ble hyllet som den mest aerodynamiske i sin tid. dette var den første bilen som først ble designet med en leiremodell. fra 1930 da den først ble lansert og frem til 1938 nådde produksjonen allerede 17.000 enheter.

denne radikale økningen i produksjonen var resultatet av en uventet økning i etterspørselen, så mye faktisk at ford i 1940 slet med å følge med. tall nådde 155.000-merket. men ganske snart kom ting til å skrike på grunn av andre verdenskrig i løpet av 1942 og 1945.

i 1946 ble produksjonen gjenopptatt, men med en litt modifisert versjon av 1942-modellen åtte. innen 1950 rullet det 1 million kvikksølv på veiene. det var nå på tide å skyve frem ting fra et innovativt synspunkt, og det er grunnen til at kvikksølv lanserte sin første automatiske girkasse, merc-o-matic på alle modeller fra 1951. Biler gjennomgikk også noen stilige endringer, som “ franske ”frontlykter med metallkanten eller bak gitteret, bøyler med bæreprofil, jet hettehetter og instrumentmålere luftfartsstil.

i løpet av midten av 50-tallet var kvikksølvbiler omtrent de onde tingene på veien, og et bevis på det er det faktum at et tilpasset kvikksølv ble omtalt i filmen "opprør uten grunn" med James Dean i hovedrollen. Mot slutten av tiåret kom kvikksølv også inn i løpsbanekretsen.

I 1960 ble to nye modeller introdusert: kometen og meteoren. mens kometen var en stilig kompakt, var meteoren en noe mindre bil, en indikasjon på det faktum at Amerika var på vei ned. kometen viste sitt preg på Daytona speedway-banen der den viste bemerkelsesverdig utholdenhet da en flåte kvikksølvbiler løp for 100.000 i en gjennomsnittlig hastighet på 105 mph. som 60-tallet nærmet seg slutten, ble det lagt til en ny modell i oppstillingen, cougar, som ble med i kvikksølvfamilien i 1967.

da oljekrisen på 70-tallet rammet, reagerte kvikksølv med å introdusere mindre, europeiske biler, kvikksølv capri og bobcat. men det betyr ikke at eldre modeller ikke solgte lenger. tvert imot, en redesignet cougar xr-7 fikk salget til å gå gjennom taket. salgstallene for kvikksølv fortsatte å klatre godt inn på 80-tallet.

det var i løpet av 80-tallet at kvikksølv prøvde å fange en bredere del av markedet og kom ut med nye modeller, gaupa og den store markisen. men bilen som skiller seg ut i dette tiåret er kvikksølvsabel fra 1986. Den hadde en veldig lav koeffisient som gjorde den drivstoffeffektiv.

kvikksølv utvidelse fortsatte gjennom hele 90-tallet. denne gangen ville det være en minivan som ville bli lagt til flåten, kvikksølvbyboer, som snart ble fulgt i 1997 av suv-fjellklatreren som klarte å tiltrekke seg et yngre marked.

med begynnelsen av det nye århundre, søkte kvikksølv å forbedre ytelsen, men også på drivstoffeffektivitet og utslipp. I et forsøk på å samle merkevaren begynte alle biler å dele visse designfunksjoner som frontgitteret og det oppdaterte merket. nye modeller fra denne perioden inkluderer milan og mariner.

nylig, men salget begynte å vise lavere antall, og mange lurte på fremtiden til merket. ford var raskt ute med å avfeie rykter om at det ville bære kvikksølv, og i 2008 kunngjorde de at de ville gjøre selskapet til en del av strategien for liten bil.