britiske bilprodusenter morgan motorselskap har en lang historie som starter på begynnelsen av det 20. århundre, i 1909 for å være presis, når h.f.s. morgan bestemte seg for å lage sine egne biler, i den lille byen malvern, worcestershire. den eneste forskjellen mellom morgan og de andre moderne bilprodusentene er at morganbiler fremdeles er håndbygde i lite antall akkurat som de var for hundre år siden.

de tidlige morgan-modellene hadde 2 seter og rullet enten på 3 eller 4 hjul som ikke akkurat kvalifiserte dem som biler, men heller som sykkelbiler. selskapet fant et godt sted på markedet og bestemte seg for å holde fast ved det, i det minste en stund, da konkurransen fra aston martin 7 og morris minor begynte å stivne.

Som mange andre produsenter, fant Morgan berømmelse ved å delta i bilene sine i løp. det første løpet han vant var i amiens, Frankrike i 1913. basert på bilen som tok det rutete flagget, bygde morgan sin første grand prix-modell fra 1913 til 1926. denne bilen ville også gi de generelle linjene for selskapets mest kjente modeller, aero, supersport og sport.

disse bilene hadde en frontmontert motor som satt foran forhjulsaksen og hadde også et stålrørchassis. disse ville fortsette produksjonen til andre verdenskrig da selskapet ble tvunget til å stanse produksjonen. bare to avdelinger var åpne for reparasjoner. senere ble de kjent som v-twin-serien på grunn av deres v-motorer.

i 1932 ble f-serien startet, igjen med den trehjulede f-4, og senere med f-2 og f-super som alle ble drevet av en ford sidevalvemotor som også ble brukt i modellen y. disse bilene ville forbli i produksjon til 1952.

Så langt som firehjulede biler går, var Morgans første forsøk med dette 4-4, først bygget i 1936. Firehjulede og trehjulede biler ble produsert sammen også til 1952. En oppgradert versjon av 4-4 (oppgradert så langt som motoren går) var +4 som brukte standard forkantmotor i 2088 som sitt hjerte, mens standard 4-4 hadde en 1267cc motor. senere versjoner av = 4-modellen ville være utstyrt med triumf tr2- og tr4-motorer (1954 - 1969), fiat-motorer (1985 - 1988) og rover-motorer (1988 - 2000).

da store 4-sylindrede motorer ble knappe, begynte morgan å installere Rover V8-motorer på bilene sine fra og med 1968. Disse bilene ble kalt + 8s og beholdt trehuset som gjorde Morgan-produkter berømte. til tross for mangel på utvikling, forble selskapet lønnsomt gjennom hele sin eksistens. faktisk har ventelister aldri gått under et år, med en periode på hele 10 år på topp.

det eneste forsøket på modernitet var 2000-modellen, aero 8, som kjørte på en bmw v8-motor. det førte enorm kraft til en veldig kul og retro design. Det er ikke rart at rike mennesker fra hele verden skyndte seg for å registrere seg på ventelisten. den lette bilen hadde en stålramme, en underkonstruksjon av tre og en aluminiumsskinn på toppen av det. på grunn av det kom den til 62 km / t på bare 4,5 sekunder.

hele image av selskapet er det av en klassisk modell, og ledelsen, Peter og Charles Morgan, sønn og barnebarn av grunnleggeren, ser ut til å ikke ha noen intensjon om å bringe teknologi fra det 21. århundre under morgan-logoen. ok, kanskje det er ett unntak: Morgan Lifecar, et konsept med sportsbil som skal kjøre på drivstoffcelle-teknologi. kunngjøringen ble gjort i 2006, men vi har ennå ikke sett denne nyheten i det virkelige liv.