Akkurat som navnet sier, er dette merket et av de eldste i Amerika og ble grunnlagt i 1897 av løsepenger. gamle. dessverre, i dag er ikke bilfirmaet mer da det ble stengt i 2004 av gm, eieren av merket for det meste av sine 107 år med historie.

det startet faktisk som et gammelt motorselskap i detroit der i 1901 ble den første samlebåndet satt opp, bestående av 75 arbeidere som slet med å lage "hestløse vogner" som de ble kalt den gangen. den første modellen ble kalt buet dash og etter litt medieeksponering begynte salget å ta seg opp.

et nytt anlegg ble bygget i lansing, michigan og produksjonen økte fra 425 modeller i 1901 til 4000 i 1903. Navnet oldsmobile kom aldri offisielt, da produsenten omtalte dem som "olds biler", men folk kalte dem oldsmobiles.

den neste modellen var 1910 begrenset touring, en noe mer luksuriøs bil, med en prislapp som kunne konkurrere med et hjem den gangen. fortsatt klarte oldsmobile å selge et par hundre modeller, sannsynligvis også på grunn av bilens eksponering i tilfelle den vant et løp mot et tog.

det neste store trinnet for oldsmobile kom i 1937 da den fire-trinns halvautomatiske girkassen ble introdusert under navnet “automatisk sikkerhetsgir”. en ny, forbedret versjon, ble introdusert i 1940, en som var helautomatisk. så kom krigen og bilproduksjonen ble erstattet av våpenproduksjon som til og med inkluderte store kaliberkanoner og skjell.

etterkrigsproduksjonen ville gjenopptas med introduksjonen av en ny type motor som de kalte "raketten", en rett 8 flatehode som ga mye kraft, og dermed gjorde den til en favoritt for racere og hot rod-entusiaster. For å holde fast ved sitt nye "sporty" image, endret oldsmobiles design, og hadde nå en stor grill foran, som minner om jetfighters, og baklyktene deres syntes også å holde seg i rakettemaet.

60-tallet ville føre med seg slike kjente modeller som cutlass og toronado som ville forbli i produksjon langt ut på 90-tallet. disse modellene klarte i tillegg til mange andre å øke salget av oldsmobile i løpet av 70- og 80-tallet, til tross for at de andre amerikanske produsentene hadde problemer. måten oldsmobile klarte å holde seg på toppen var å bygge bil som var pålitelig og ble ansett som å ha anstendig kvalitet for pengene.

i tillegg til merkevaren som ble solgt på 80-tallet, da 90-tallet kom rundt, fant oldsmobile seg i trøbbel. ettersom andre divisjoner av gm blomstret, mistet oldsmobile sin plass på markedet, mistet sin design og ble tvunget til å selge rebadged versjoner av andre gm biler, som pontiac eller chevrolet. etter hvert som oldsmobile ble en bastion for å teste nye konsepter for gm.

den ene bilen som var i stand til å snu ting for produsenten var oldsmobile nordlys. denne bilen ville markere en ny sving i design, men for å oppnå det helt nye utseendet, ble alle eldre modeller hyllet en etter en og erstattet med slankere, mer aerodynamiske (achieva, bravada, åttiåtte og silhouette).

til tross for all sin beste innsats, ville oldsmobiles død endelig komme også på grunn av dets tilknytning til GM. et tap av fortjeneste for bilgiganten betydde at detroit-merket stille ville bli lagt til hvile. dette etter at deres siste modell, en suv kalt bravada, ble en hit på det amerikanske markedet.