hvem har ikke hørt om porsche? i 2006 vant det det mest prestisjefylte bilmerket i over 70 år med fortreffelighet og dedikasjon til firehjulsguden. først etablert som et konsulent- og utviklingsselskap av dr. ing. ferdinand porsche i 1931, porsche se har siden blitt synonymt med luksuriøse sportsbiler samt banebrytende teknologi.

ligger i sentrum av Stuttgart, porsches første kontrakt om å utvikle en folkebil, en Volkswagen, utnevnt av den tyske regjeringen. resultatet var en av de mest kjente bilene i historien, en av de best solgte og en av de lettest gjenkjennelige der ute, billen. mange funksjoner av billen ville finne sin plass på den første porsche noensinne, 64, utviklet i 1939.

under 2. verdenskrig vendte porsche-fabrikken seg til å lage kjøretøy for den tyske hæren, slik som kubelwagen og schwimmwagen, samt å bidra til produksjonen av tiger- og elefanttanker. etter krigen ble ferdinand fengslet for krigsforbrytelser i 20 måneder og var i løpet av den tiden at sønnen hans, fergeporsche, bestemte seg for å bygge en ny bil som dekket hans behov - 356.

suksessen med 356 og Ferdinand Porsche døde i 1951 ga fergen tillit til å følge i farens fotspor og fortsette å designe biler. en av hans mest berømte design var spyder 550, en bil som skulle vise seg å være veldig vellykket i løp.

nå virket selskapets generelle linje tydelig, som i 1964 en annen sporty modell, 911, en annen bil med en luftkjølt, bokser, bakmontert motor. designteamet for denne bilen ble ledet av fergens eldste sønn, ferdinand alexander porsche. denne bilen ville ta arven fra 550 spyder enda lenger, og vant løp og rally. vitnesbyrd om suksessen til 911 er det faktum at den fremdeles er i produksjon i dag, til tross for at den er sterkt modifisert.

porsche skulle endre sin status i 1972 fra et aksjeselskap til et aksjeselskap, noe som betydde at porsche nå skulle drives av et styre under tilsyn av familiemedlemmer. i 1974 på Porsche Auto Show avdekker Porsche den nye 911 turboen, med eksos turbolader og trykkregulator.

da 924 ble satt i produksjon i 1975, tok porsche et sprang av tro fordi den ikke hadde opplevd med frontmonterte motorer på lenge. i henhold til porsche-standarder var 928 en raritet, med sin frontmonterte v8-motor laget av metalllegering. i 1981 ble en ny transakselmodell lagt til porsche-serien, 944. Den høyytende porsche 959 blir avduket på bilutstillingen i frankfurt i 1985. den vil fortsette å vinne mange løp og rally, den mest kjente er Paris-Dakar.

et nytt teknologisk sprang ble gjort i 1988 da 911 carrera 4 med firehjulsdrift ble introdusert på markedet. deretter, i 1989, monteres det "tiptronic" automatiske girkassesystemet på porsches. i 1991 ble porsche den første bilprodusenten som passet kollisjonsputer for fører og passasjer på alle sine modeller.

boksmodellen ble introdusert i 1996 etter 3 og et halvt års utvikling. det samme året feirer porsche 1 million enheter som blir produsert. to år senere dør fergeporsche i en alder av 88 år, men selskapet går videre og har en flott sesong på le mans med 911 gt1, som kommer i første og andre. dette skulle bare være begynnelsen for porsche, som fortsatte med de meget sportslige og høyytelsesmodellene boxster s og carrera gt i 2000.

i 2002 kom porsche inn på SUV-markedet med den ukonvensjonelle cayenne og dens senere versjoner, cayenne turbo og turbo. den neste modellen på porsche-serien, kunngjort for 2009 er panamera, en firedørs sedan. med denne nye modellen ser porsche ut til å ta et helt nytt marked, og konkurrerer direkte med andre luksusmerker som Mercedes, BMW og Audi.