alle biler som er merket med salg har en tendens til å skille seg ut uansett grunn. kan det være fordi de kan løpe ut alt du kaster på dem, og de klarer å se kjempebra ut mens de gjør det. saleen arbeider med å lage og modifisere biler for ett formål: hastighet. i så måte har de gjort jobben sin bra siden de først startet i 1983.

racerfører steve saleen var den som bygde selskapet. bare et år etter at selskapet ble født, kom den første salgsmustangen ut, med spesiell aerodynamikk, forbedret fjæring og håndtering og en imponerende cockpit. og for å vise frem ytelsen til bilene hans, gikk Steve Saleen inn i 24-timers mosport i 1986 og vant, en bragd som vil gjentas i 1988, når Saleen Mustang krysser mållinjen første, andre og tredje. det året slippes salgssporten på gatene.

på begynnelsen av 90-tallet, etter å ha hatt så stor suksess på og utenfor banen, lanserer saleen sitt eget deleleverandørselskap, kalt saleen performance parts. de selger alt fra hjul, eksosanlegg til bremser og fjæring.

offisielt er de kjent som "produsent av originalt utstyr", noe som i utgangspunktet betyr at de modifiserer andre produsenters biler med den ekstra bonusen å ha noen få egne modeller. ringer s7 en bjelle? den foretrukne bilen for modifisering valgt av Saleen er Ford Mustang, som de har gjort omtrent 8000 så langt.

superbilen s7 ble lansert i 2000 og fungerer akkurat nå som selskapets flaggskip, men den er absolutt den eneste bilen som er bygget av saleen. de produserer også s281, sr og n2o fokus (avviklet produksjon i 2005). all den erfaringen med å fikle med biler for å gjøre dem egnet til racerbanen, tjente salg et samarbeid med ford om å produsere sin etterlengtede ford gt i 2003 på fabrikken i troy, michigan.

fremtidige prosjekter til salgs inkluderer sølv-jubileumsutgavene, saleen shakercharger, saleen s5s raptor og s331 extreme.