med tanke på det faktum at Toyota er en så stor bilprodusent (den største etter siste antall), var det nødt til å føde et helt nytt selskap for å dekke det store amerikanske markedet. året som skjedde var 2002 og selskapets navn var scion. som vil oversettes til "etterkommere av" avledet av et gammelt fransk ord av tysk opprinnelse.

i utgangspunktet, det toyota prøvde å gjøre med scion var å appellere til yngre kunder, og så tok scion en mer lekende og direkte tilnærming til å markedsføre sine produkter. på new york auto show i 2002 ble de to første konseptene til scion introdusert som bbx (som senere ble xb) og ccx (kjent som tc senere).

to nye modeller dukket opp i 2004, xa og xb og i 2005 kom tc på det generelle markedet. den andre modellen fra scion-serien er xd, lansert i 2007, en underkompakt som også selges i japan som Toyota.

aunique-funksjonen til scion-merket er "ren pris" -funksjonen som de tilbyr kundene. det som i utgangspunktet oversettes til er den reelle prisen på bilen som gis helt fra starten, inkludert forsikring og økonomi. også, trimpakker i scions er veldig allsidige, og selskapet kan skryte av aldri før sett nivåer av tilpasning.

scions neste forsøk på å fange bilkjøpernes oppmerksomhet var å frigjøre limited edition-biler med en serie limited edition-tilbehør i begrensede mengder. disse bilene skrek etter oppmerksomhet på flere måter enn en, med veldig høye malingsjobber og dristig design.

og med et stort antall tilbehør (enten det tilbys av produsenten eller andre ettermarkedsforhandlere), fra subwoofere, dekaler, lerretstak og til og med en kompressor på noen modeller, er det ikke rart at folk løp mot forhandlerne.

all den markedsføringen ser ut til å ha gitt resultat fordi salget for xa og xb gikk bra og tc også klarte å gjøre et godt inntrykk hos kundene. denne typen aggressiv markedsføring sørger for at gjennomsnittsalderen for en scion-kjøper er betydelig lavere enn den for en toyota-kjøper (39 år for scion for toyota's 59).