subaru betyr egentlig ”forenes” og det refererer til de seks stjernene på logoen som står for de 6 selskapene som er samlet under fhi-gruppen. den største av stjernene representerer fuji tunge industrier. selskapet startet i 1917 i japan som et flyforskningslaboratorium, men gikk snart over til å produsere fly.

etter andre verdenskrig opprettet selskapet en scooter, fuji-kaninen med reservedeler fra fly. ganske snart delte selskapet seg i forskjellige virksomheter som produserte scootere, turistbusser, motorer og chassis. da bestemte konsernsjef kenji kita at det ville være en god idé å engasjere seg i bilproduksjon og ganske snart ble den første subarubilen opprettet, subaru 1500 (1954).

1500 eller p1 ble fulgt av 360 i 1958, sambar i 1961, 1000 i 1965, gthe 1100 og r2 i 1969. i løpet av 70-tallet kom leone ut og deretter senere, på 80-tallet, alcyklonen (1985 ) og arven (1989) ble lagt til subaru-oppstillingen.

sakte, på 90-tallet, flyttet selskapet fra produksjon av små kjøretøy og konsentrerte seg om rallybiler, som vivio og impreza. forskjellige versjoner av impreza wrx vant verdensmesterskapet flere ganger under førere som colin mcrae.

ved hjelp av teknologien fra flyindustrien brukte subaru mange vellykkede oppfinnelser i bilindustrien. en av de første var oss av horisontale motsatte "bokser" -motorer, samt bruk av monokok konstruksjon. Subaru er også den eneste bilprodusenten som tilbyr firehjulsdrift som standard på de fleste av modellene. den japanske produsenten var også den første til å introdusere elektronisk kontinuerlig variabel overføring (ectv) som erstatter standard gir og gir jevn akselerasjon samtidig som det reduserer utslipp og drivstofforbruk.

subaru tar også en stor interesse for miljøvern, etter å ha oppnådd en merkelig rekord: 0 deponistatus for deres anlegg i lafayette, indiana, noe som betyr at fabrikken ikke genererer søppel. også har selskapet et omfattende resirkuleringsprogram for egne biler, for ikke å nevne programmet for hybrid- og drivstoffeffektive biler.