Fisker Automobile se referă la un om cu un plan - henrik Fisker, care și-a anunțat compania în 2007. la începutul anului 2005. primele sale mașini erau versiuni reîncărcate ale bmw seria 6 coupe și mercedes benz sl 55 amg.

până în 2007, o companie numită tehnologii cuantice dezvoltase un sistem de vehicule electrice cu gamă extinsă pentru aplicații militare pe care doreau să îl pună în serviciul civil. fisker a perfecționat un design pentru mașina pe care acum o cunoaștem sub numele de karma și nu avea nici un motor pentru aceasta. a fost un meci făcut în rai și astfel fisker automotive s-a născut în septembrie 2007.

prima ordine de afaceri a companiei a fost să aducă în atenția lumii conceptul berlinei cu patru uși karma și acest lucru a fost făcut la expoziția auto din Detroit din ianuarie 2008, la doar patru luni de la înființarea companiei auto.
dar 2008 a fost, de asemenea, un an de criză auto în America, deoarece cei trei mari au trebuit să accepte sprijinul guvernului și, în cazul proprietății GM și Chrysler. fisker a profitat de situație și a deschis o a doua facilitate în Detroit.

Compania se aștepta inițial să vândă karma în 2009, deoarece modelul de producție din 2010 a fost prezentat la începutul anului 2009 în Detroit. dar compania a întârziat în mod repetat certificările de mediu, astfel încât livrările au început abia în octombrie 2011 în SUA.

viitorul deține o mulțime de lucruri pentru fisker, inclusiv decapotabilul hardtop karma și frâna de tragere a surfului. De asemenea, merită luate în considerare și mașinile care urmează să fie construite folosind platforma proiect mai mică și mai accesibilă nina. acestea vor include sedanul atlantic și, eventual, un coupe sau un crossover.