fisker bil handlar om en man med en plan - henrik fisker, som tillkännagav sitt nystartade företag 2007. mister fisker gjorde sig känd som ledande designer för aston martin, och efter att ha lämnat då ägare ford grundade han ett eget karosseriföretag. i början av 2005. hans första bilar var ombyggda versioner av bmw 6-serie coupe och mercedes benz sl 55 amg.

2007 hade ett företag som kallas kvantteknologier utvecklat ett utvidgat räckviddssystem för militära applikationer som de ville sätta i civiltjänst. fisker hade perfekterat en design för den bil som vi nu känner till karma och hade ingen drivlina för den. det var en match gjord i himlen och så föddes fisker automotive i september 2007.

företagets första order var att föra karma fyrdörrars sedan koncept till världens uppmärksamhet, och de gjorde det vid 2008 års bilutställning i Detroit i januari, bara fyra månader efter bildandet av bilföretaget.
men 2008 var också ett år av fordons kris i Amerika, eftersom de tre stora var tvungna att acceptera statligt stöd, och i fallet med GM och Chrysler ägande. fisker utnyttjade situationen och öppnade en andra anläggning i detroit.

företaget förväntade sig ursprungligen att sälja karma 2009, som produktionsmodellen 2010 visades i början av 2009 i detroit. men företaget blev upprepade gånger försenade miljöcertifieringar, och så började leveranserna bara oktober 2011 i USA.

framtiden har mycket saker för fisker, inklusive karma s hardtop cabriolet och surfbromsen. Det är också värt att överväga att bilarna ska byggas med den mindre och mer prisvärda projekt-nina-plattformen. dessa inkluderar den atlantiska sedanen och eventuellt en coupe eller crossover.